Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodná zpráva z banky se jevila jako opravdová

TEPLICKO - Přišel o 54 tisíc korun; Oblíbil si růžovou barvu; Viděli jste nehodu? 

Podvodná zpráva z banky se jevila jako opravdová

     Další způsob podvodného jednání „na dálku“ zaznamenali o víkendu tepličtí policisté. Na obvodní oddělení přišel oznámit 28letý muž, že mu bylo z bankovního účtu odcizeno 54 tisíc korun. V počátku mu přišla na mobilní telefon sms zpráva, která měla vzhled jeho banky. V této zprávě bylo napsáno, že má ověřit přihlášení do internetového bankovnictví pod hrozbou zmrazení účtu. Ve zprávě byl odkaz na stránky banky. Po rozkliknutí vypadala stránka věrohodně, podobala se skutečné stránce banky. Muž zde zadal přihlašovací údaje do internetového bankovnictví včetně hesla. Poté se mu zobrazil odkaz, že se přihlášení nepodařilo. Po nějaké době mu přišla zpráva ze skutečné banky, že se do jeho účtu připojilo jiné zařízení a došlo k odčerpání peněz. Následně přišel na to, že prvotní smska byla podvodná.

     Varujeme tímto občany, aby nereagovali na podobné sms zprávy a v žádném případě se nepřihlašovali do internetového bankovnictví na zaslaných odkazech. Skutečné banky takto nepostupují. Vše si nejprve ověřte na infolince Vaší banky, případně zajděte přímo na pobočku.

Oblíbil si růžovou barvu

     V noci z neděle na pondělí řádil neznámý sprejer v Dubí. Pro svoje malůvky si vybral sprej růžové barvy, kterým nejprve posprejoval plastové okno u domu v ulici Tovární. Poté se přesunul do ulice Drahénská, kde stejným sprejem namaloval klikyháky na přední kapotu zaparkovaného vozidla. Celkem svým „uměním“ způsobil majitelům škodu 7 tisíc korun. V případě poznatků k těmto případům kontaktujte dubské policisty na tel. 974 440 400.

Viděli jste nehodu?

     K dopravní nehodě mělo dojít v neděli 17. dubna 2022 v době od 13:20 do 16:10 hodin v ulici Duchcovská u domu č.p 27 v Teplicích. Nezjištěný řidič nezjištěným vozidlem měl poškodit zaparkované vozidlo Škoda a z místa měl ujet, aniž by splnil zákonem stanovenou povinnost. V případě poznatků k této nehodě se obraťte na dopravní inspektorát v Teplicích tel. 974439260.

19. dubna 2022
por. Bc. Ilona Gazdošová
oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje
ÚO Teplice

vytisknout  e-mailem