Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvodné vylákání peněz přes internet

KLADENSKO - Na základě proseb a slibů přeposílala finanční výpomoc internetovému příteli. 

Kladenští kriminalisté v současné době prošetřují případ trestného činu podvodu, z kterého je podezřelý dosud neznámý pachatel.

Na základě oznámení poškozené šedesáti šestileté ženy z okresu Kladno bylo následným policejním šetřením zjištěno, že se stala pravděpodobně obětí internetového podvodu.

V letních měsících roku 2015 se žena seznámila cestou facebooku s neznámým muže, vystupujícím pod jménem Nelson John Otto. Mezi těmito osobami  probíhala po dobu několika měsíců emailová komunikace,  při které muž  následně přislíbil poškozené i sňatek. Následně tento internetový přítel požádal ženu o finanční výpomoc. Poškozená poté na základě proseb a slibů internetovému příteli vyhověla a v šesti různých částkách  od listopadu 2015 do srpna 2016  přeposlala eura na účty do zemí Španělska a  Ghany.

Internetový podvodník svým protiprávním jednáním vylákal od důvěřivé ženy částku v hodnotě 334 800,-Kč.

Policisté opět varují všechny občany, aby byli obezřetní nejen při nákupech zboží přes internet, ale i při seznamování a především nebyli důvěřiví a nikdy neposílali žádné finanční obnosy na neověřené adresy a neznámým lidem.

Policie nemůže v tomto případě vyloučit, že tento neznámý internetový podvodník svým protiprávním jednáním nepodvedl další ženy, od kterých mohl vylákat další finanční hotovost.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

19. září 2016

vytisknout  e-mailem