Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvodnice

Český Krumlov - Obvinění z podvodu si vyslechla žena středního věku z Českobudějovicka.  

Obviněná v červenci 2009, z volně odložené peněženky nacházející se na stole obývacího pokoje bytu poškozené ženy ve Velešíně, odcizila při své návštěvě její doklady a průkazní lístek k účtu, s úmyslem použít tyto doklady k uzavření úvěru a ke koupi zboží.
 
 Tohoto jednání se obviněná dopustila přesto, že byla trestním příkazem uznána vinnou pro trestný čin krádeže.
 
Takto opatřené osobní doklady pak žena úmyslně využila na pobočce pošty, kde požádala o úvěr ve výši 50 000 Kč. Úvěr jí však nebyl schválen.
Zkusila tedy štěstí v prodejně elektro v Českých Budějovicích a za účelem koupě zboží (notebooku), požádala prostřednictvím odcizených osobních dokladů o úvěr. V žádosti opět uvedla nepravdivé údaje. Úvěr na zboží jí nebyl ani tentokrát poskytnut.
Proto zkusila štěstí potřetí a za účelem poskytnutí on-line půjčky požádala v bytě své matky prostřednictvím internetových stránek o úvěr ve výši 100 000 Kč, přičemž i v této elektronické žádosti uvedla nepravdivé údaje. ani tentokrát však neuspěla a úvěr jí nebyl poskytnut.
 
Přesto, že žena napáchala svým jednáním škodu v řádu pouze desítek korun za odcizené doklady, dopustila se krádeže a pokusu úvěrového podvodu a z těchto trestných činů byla také nyní kriminalisty obviněna.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)
10. prosince 2009

 

vytisknout  e-mailem