Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodnice byla obviněna

TEPLICE - Z lidí vylákala 117 tisíc; Zákaz řízení ignoroval a další zprávy. 

Podvodnice byla obviněna
     Obvinění z přečinu podvodu si vyslechla 21letá žena, která si „přivydělávala“ podváděním důvěřivých lidí. Prostřednictvím svých dvou známých, kterým nalhala, že dokáže sehnat mobilní telefony a notebooky z výprodeje z likvidované prodejny v Praze vylákala nejméně ze 17 poškozených různé finanční částky. Lidem slibovala, že jim elektroniku sežene za mnohem nižší ceny, než jsou na trhu běžné, ačkoliv věděla, že jim požadované zboží nemůže dodat. Důvěřivci jí s vidinou ušetření peněz svěřili různé částky od dvou do dvanácti tisíc korun, které si podvodnice ponechala pro svou potřebu. Celkem se od začátku roku do konce února obohatila o 117 tisíc korun. Ženě teď hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
Podvodnice byla obviněna.wav
 
Zákaz řízení ignoroval
    Sdělením podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání skončil případ 39letého muže, který si opakovaně sedl za volant automobilu, ačkoliv věděl, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Tuto skutečnost však zcela ignoroval a klidně auto řídil. Jen za první dva měsíce letošního roku ho policisté chytili za volantem v devíti případech. Podesáté se dokonce sám přiznal, že auto řídil. Jeho vozidlo totiž bylo odtaženo, a když si ho přišel vyzvednout, uvedl, že ho na místo, ze kterého bylo odtaženo, osobně zaparkoval. Muže, který na vyslovený zákaz řízení vůbec nebral zřetel, může poslat soudce až na tři roky za mříže.
Zákaz řízení ignoroval.wav
 
Spravedlnosti neunikne
     V policejní cele skončil 41letý zloděj, který se v Dubí vloupal do osobního vozidla. Pachatel po rozbití skleněné výplně okna vnikl do automobilu, ze kterého následně odcizil zabudované autorádio, stravenky a 3D brýle. Krátce po činu byl zadržen hlídkou policie, nepomohlo mu ani, že odcizené věci během útěku z místa činu odhodil. Za pomoci služebního psa totiž policisté jeho batoh i s kradenými věcmi objevili. Muž, který se vloupání dopustil pod vlivem alkoholu, byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže, za který mu hrozí maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Kvůli zloději stály vlaky
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který na železniční trati mezi Bílinou a Mostem odcizil šest ovládacích kabelů výhybek. Zloděj kabely vytahal z betonového žlabu, který se nachází v náspu u kolejiště, kvůli přerušení kabelů musel být přerušen na trati provoz. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za které může pachatel v případě dopadení strávit až šest let za mřížemi.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo dne 4. 5. 2012 ve 21:05 hodin na silnici I/13 před obcí Bílina na úrovni čističky odpadních vod. Před projíždějící nákladní vozidlo zn. DAF z pravé strany ze stráně vyběhl pes, se kterým se vozidlo střetlo. Jednalo se o pitbulla světle hnědé barvy, s bílou náprsenkou, byl bez obojku a známky.
      Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 11. 5. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem