Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podvodnice je ve vazbě

Karviná - pachatelka parazitovala na důvěřivých seniorkách. 

Policisté karvinské kriminální služby zadrželi 24letou ženu, která obírala seniorky. Podvodnice v šesti případech obelstila a okradla babičky.


 

K prvnímu případu došlo den před Štědrým dnem. Pachatelka na ulici Markova v Karviné-Fryštátě, kolem půl sedmé ráno, vešla do domu s pečovatelskou službou. V patře zaklepala na byt 76leté ženy, které tvrdila, že vytápí spodní byt vodou. Pod touto záminkou se dostala do obývacího pokoje staré paní. Uvnitř starou ženu uchopila za límec županu a chtěla peníze. Trhnutím ji shodila na zem a odcizila ji hotovost ve výši 3 000 Kč.


 

Ještě ten den, odpoledne, si vybrala opětovně dům s pečovatelskou službou, tentokrát na ulici Borovského v městské části Ráj. Pachatelka použila stejnou legendu, protékání vody. Jen co stará paní pootevřela dveře, pachatelka ji vtlačila dovnitř a chtěla peníze. Babička se snažila nevítanou návštěvu vyprovodit ven z bytu, ale pachatelka využila fyzickou převahu. Do staré paní strčila, ta upadla a ona prohledala zásuvky. Z bytu odešla s 18 000 Kč na hotovosti.


 

Před koncem roku (27.12), v pečovatelském domě na ulici U Svobodáren v Karviné, městské části Nové Město oslovila 82letou ženu. Pod záminkou, že má žízeň se dostala do ženina bytu. Stará paní, v dobré víře, pachatelce darovala 20 Kč na hotovosti. Ona před odchodem, ženě odcizila kabelku a z bytu utekla. Stařenka přišla o osobní věci a doklady.


 

Minulou středu (15.1), se stejným záměrem oslovila v domě s pečovatelskou službou na ulici U Lesa v městské části Ráj 85letou ženu, která pachatelce v domnění, že vybírá měsíční splátku sjednané půjčky, předala 500 Kč na hotovosti. Před odchodem z bytu, pachatelka využila chvilkové nepozornosti staré, špatně se pohybující ženy, a ze sekretáře odcizila 1 700 Kč. Stařenka přišla celkem o 2 200 Kč na hotovosti.


 

Hned následující den kolem poledne se pachatelka vydala do domu na ulici Pokrok v městské části Ráj. Pod záminkou kontroly potrubí na toaletě se vloudila do bytu 75leté ženy. V bytě odlákala její pozornost a odcizila šperky ze žlutého kovu a 200 Kč na hotovosti. Než pachatelka opustila bytu, stará paní po ní chtěla, aby jí ukázala ruce. Mladá zlodějka starou paní udeřila pěstí do čela. Stařenka upadla a na chvíli ztratila vědomí. Když se probrala, pachatelka byla pryč. Celková škoda činí 4 200 Kč.


 

Za další kořistí se vydala 18. ledna kolem 14:00 hod. na ulici U Svobodáren v Karviné – Novém Městě a opětovně jejím cílem se stala obyvatelka domu s pečovatelskou službou. Po zazvonění 87leté ženě nejprve nabízela prodej zboží, po odmítnutí starou paní vtlačila do bytu. K ženě se chovala násilně do doby, než získala 300 Kč na hotovosti.


 

Policejní komisař proti pachatelce zahájil trestní stíhání a ženu obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, přečinu porušování domovní svobody a pokračujících přečinů krádež.


 

Pachatelku zadrželi policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Karviná, s realizací jim pomáhali kolegové z Obvodního oddělení Karviná 7.


 

Státní zástupce podal návrh na vazební stíhání, soudce vyhověl a žena byla převezena do vazební věznice. V minulosti (jako mladistvá) již byla trestána za majetkovou trestnou činnost páchanou na seniorech. Pachatelka je ohrožena trestem odnětí svobody až na deset let.


 

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisařka PIS Karviná

vytisknout  e-mailem