Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodnice si odnesla 8 tisíc

MOST - Báchorka o deratizaci skončila okradením seniorky. 

 

Kvůli báchorce o deratizaci přišla o peníze další seniorka. Poškozenou minulý týden v pátek kolem poledne oslovila neznámá žena a chtěla po ní zálohu 2.500 korun na deratizaci v mosteckém domě kvůli výskytu štěnic. Během toho se jí vloudila do bytu. Seniorka nejprve byla opatrná a peníze dát nechtěla. Podvodnice přitvrdila a vyrukovala s tvrzením, že pokud teď nedá částku 2.500 korun, tak bude muset posléze zaplatit deratizaci celého domu. To by prý činilo 160 tisíc korun. Poškozená se zalekla a neznámé ženě dala 4 tisíce, na které jí měla vrátit. Pro peníze na vrácení měly jít spolu před dům do vozidla. Než se tam vydaly, tak seniorka zjistila, že se jí z bytu ztratily ještě další peníze. Během chvíle zmizela i neznámá žena. Podvodnice poškozenou obrala o celkovou částku 8 tisíc korun. Policisté po pachatelce pátrají.

Přibližný popis pachatelky:

Žena ve věku cca 35 – 40 let, asi 170 cm vysoké silnější postavy. Měla světlou pleť, hnědé oči a krátké vlnité tmavě hnědé vlasy.

Podvodné jednání v souvislosti se smyšlenou deratizací policisté již v Mostě zaznamenali – viz tisková zpráva ze dne 29. července 2013. Opět upozorňují občany, zejména starší generace, aby dbali větší opatrnosti při kontaktu s cizími lidmi. Do bytu nepouštějte nikoho cizího! Pokud se setkáte s podezřelým jednáním, volejte na linku 158.


 

Mladý řidič to vzal přes kruhák rovně

Policisté šetří dopravní nehodu, ke které došlo v sobotu ve velmi časných ranních hodinách na silnici I/27 v Pražské ulici v Mostě. Podle prvotního zjištění to mladý řidič vzal s autem rovně přes kruhák. Muž z Mostecka jel údajně ve směru od Vtelna. Po nárazu octávky do středové části okružní křižovatky měl potom přejet středový ostrůvek a nakonec skončil mimo vozovku. Brzy vyšlo najevo, co zřejmě stálo za sníženou pozorností 20letého řidiče. Dechová zkouška signalizovala alkohol. Hodnoty se pohybovaly nad 1,2 promile. Popíjení mladík přiznal. Také uvedl, že měl namířeno až na Chomutovsko. Policisté mu plán zhatili a ještě mu za nezodpovědné chování předali sdělení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hmotná škoda způsobená nehodou byla předběžně vyčíslena na padesát tisíc korun. Ke zranění naštěstí nedošlo. Na případu policie i nadále pracuje.


 

Neřidiče za volantem přistihli policisté

Policisté litvínovské hlídkové služby přistihli při řízení auta dalšího neřidiče. Muž usedl za volant citroenu a přitom má platnou blokaci řidičáku. Ze služebny hamerského obvodního oddělení kvůli tomu odešel se sdělením podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Z felicie zloděj ukradl dětské odstrkovadlo

Do felicie zaparkované v ulici Jaroslava Průchy v Mostě vnikl neznámý zloděj. V autě sebral autorádio a dětské jízdní odstrkovadlo. Škoda dosáhla částky tří tisíc korun. Policisté mosteckého obvodního oddělení spolu s kriminalisty po pachateli pátrají. Tomu v případě dopadení hrozí postih za trestný čin krádež vloupáním.


 

Někdo kradl v zahradní kůlně

Policisté zjišťují, kdo má na svědomí vloupání do zahradní kůlny na Litvínovsku. Někdo neznámý tam ukradl různé elektronářadí v hodnotě dvacet osm tisíc korun. Případ šetří policisté v Lomu jako trestné činy krádež vloupáním a porušování domovní svobody.


 

Poberta navštívil zahradní domek u školy

Zahradní domek v areálu mostecké základní školy navštívil neznámý poberta. I s ním tam zmizely kovové regály v hodnotě devět tisíc šest set korun. Krádeží vloupáním se nyní zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

12. srpna 2013


 

vytisknout  e-mailem