Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Podvodníci neuspěli

VSETÍN: V pátek dopoledne oslovil telefonicky dvě seniorky ze Vsetína neznámý muž. 

V pátek dopoledne prověřovali vsetínští policisté dvě obdobná oznámení. Ve dvou případech byly telefonicky osloveny neznámým mužem osmasedmdesátileté ženy ze Vsetína místní části Trávníky. Muž se vydával za jejich vnuka a žádal je o půjčku dvaceti tisíc korun. Byl prý ve Zlíně a pro peníze se měl dostavit za půl hodiny. Oběma ženám se to zdálo podezřelé. V prvním případě se paní přeptala vnučky, která ihned informovala policii. Druhá žena věc oznámila sama. Policisté ihned provedli opatření a podvodníci neuspěli. Po podvodnících nadále pátráme.
Za loňský rok policisté řešili více jak deset případů, kdy obětí se staly starší lidé. Pachatelé užívají různé záminky jako finanční výpomoc rodinným příslušníkům, předváděcí akce, výhry v loterii, pojistky nebo kontrolu elektřiny, plynu a vody. Pachatelé využívající dobroty a důvěřivosti starých lidí si přišli v těchto případech na téměř jeden a půl milionu korun.
Naše spoluobčany upozorňujeme, aby si nevpouštěli do svých bytů cizí lidi. O předem hlášených akcích jako jsou kontroly plynoměru, vodoměru a podobně, ať informují své příbuzné, aby toto ověřili a takovým kontrolám v nejlepším případě byli přitomni. I podomní prodej přináší mnoho rizik. Nepodléhejme vidině snadného zbohatnutí, v naprosté většině jde o podvodné jednání. Žádáme spoluobčany, aby o podobných případech informovali policii na lince 158.                                                                                                     

 

28. února 2012, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem