Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodníci obviněni

TEPLICE - Šest úvěrových podvodů za tři dny; Vykradli dvě auta... 

Podvodníci obviněni
     Během pouhých tří dnů se dopustili hned šesti podvodů dva muži ve věku 35 a 26 let. V různých prodejnách na Teplicku požadovali poskytnutí spotřebitelského úvěru od několika společností. Celkem si požádali o úvěry v celkové výši 226 518 korun, ovšem pouze ve dvou případech jim byly finanční prostředky v celkové výši 115 tisíc korun vyplaceny, ve zbylých případech jim úvěr poskytnut nebyl. Při sepisování smluv uváděli zaměstnavatele, u kterých však nikdy nepracovali. Oba spolupachatele obvinil policejní komisař z přečinu úvěrového podvodu a úvěrového podvodu ve stadiu pokusu, za který jim hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 
Vykradli dvě auta
     Z přečinu krádeže obvinil policejní komisař dva muže ve věku 31 a 34 let. V květnu letošního roku se vloupali do dvou osobních vozidel. Z aut si toho ale moc neodnesli. V jednom případě nenašli lapkové nic, co by mohli ukrást, ve druhém případě si z auta vzali desky s kapesním počítačem. Oba obvinění již mají s trestnou činností zkušenosti, proto jim nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Okradený cizinec
     Nehezké vzpomínky na naši republiku bude mít cizinec, kterému v Teplicích neznámý pachatel vykradl vozidlo. Zloděj se v průběhu noci vloupal do zaparkovaného vozu, ze kterého odcizil držák navigace a multifunkční hodiny. Škodu na odcizených věcech vyčíslil majitel na 700 korun, další tři tisíce ho bude stát oprava vozidla. Policisté věc kvalifikovali jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky ve vězení.
 
Vlek zůstal bez kol
     Před zloději není nic v bezpečí. Potvrzuje to případ krádeže, který vyšetřují prosetičtí policisté. Neznámý pachatel se v Bystřanech po překonání plotu vloupal na pozemek, kde následně z odstaveného vleku za traktor demontoval a odcizil všechna čtyři kola. Škoda byla vyčíslena na 24 tisíc korun, po pachateli i odcizených kolech nyní policisté pátrají.
 
Sprejer popsal dům
     Vandala, který znečistil boční stěnu panelového domu v Teplicích, hledají policisté. Neznámý pachatel napsal na zeď černou barvou slovo "SUPA", odstranění nápisu a uvedení fasády do původního stavu bude stát majitele nemovitosti 9 tisíc korun. Věc je prověřována jako přečin poškození cizí věci, za který hrozí pachateli jeden rok za mřížemi.
 
 
Teplice, 23. 6. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem