Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodníci okradli 73letou ženu

TEPLICE - Vymysleli si přeplatek za elektřinu, Krádež motocyklu a další.. 

Podvodníci okradli 73letou ženu
  
Další případ podvodného jednání na seniorech šetří policisté v Oseku. Neznámí podvodníci si od poškozené podvodně nechali rozměnit v místě jejího bydliště 5 tisícovou bankovku s tím, že má poškozená přeplatek za elektřinu 1 tisíc korun. Po obdržení 4 tisíc korun využili nepozornosti poškozené a ze stolku v chodbě jí odcizili volně položenou bankovku ve výši 5.000,- Kč. Tímto způsobem podvodně získali 4.000,-Kč a dále jí poté odcizili air softovou zbraň v hodnotě 600,- Kč. Případ řeší policisté jako přestupek proti majetku. Policisté znovu nabádají seniory, aby si do bytu nikoho cizího nepouštěli a nebyli důvěřiví při vymyšlených historkách podvodníků.
 
 
Z gymnázia zmizel hromosvod
 
Zloději kovů se zaměřili tentokrát na budovu Gymnázia v Duchcově. Ze střechy školní budovy zmizelo cca 150 metrů měděného hromosvodu o průměru 0,8 cm a 30 kusů litinových svorek. Tímto vznikla škole předběžná škoda ve výši 120.000,-Kč. Po zloději pátrají duchcovští policisté.
 
Motorka ukradena na parkovišti
 
Včera odpoledne se nevyplatilo majiteli parkovat svůj motocykl na parkovišti u Olympie. Během 15 minut, kdy si zašel koupit rychlé občerstvení, mu někdo motocykl Yamaha odcizil.  Během krátké doby tak přišel motocyklista o motorku za 160 tisíc korun.
 
Zloději na železnici zadrženi na místě
 
Všímavost pracovníků Českých drah dopomohla k zadržení zlodějů na železnici. Zaměstnancům bylo podezřelé chování dvou mužů na železniční trati mezi Oldřichovem a Teplicemi. Když přišli k mužům blíž, zjistili, že odcizili dvě kolejová návěstidla a propojovací kabel tlumivky. Pracovníci je tedy zadrželi a přivolali policii. Ti pak sdělili oběma zlodějům obvinění z krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.   Vyšetřováni  jsou na svobodě.
 
 
 
Teplice, 20. dubna 2012, pro.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem