Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodníci uspěli

MOST - Žena dostala tři úvěry; Sliboval linku, nevyrobil ji; Auto neopravil, ale dal ho sešrotovat 

 Uzavřela tři smlouvy a dostala tři úvěry

Podnikavá je 19letá žena z Mostu. Ta přišla na to, jak lehce získat peníze. Ve třech případech v Mostě uzavřela se třemi různými společnostmi smlouvy na poskytnutí úvěru. Při sjednávání těchto úvěrů uvedla vždy nepravdivé údaje o svém zaměstnání a vymyslela si i výši svého výdělku. Pracovníci společností s ní smlouvy uzavřeli a vždy jí poskytli úvěry ve výši 4 950 korun. Celkem si tak šikulka přišla na 14 800 korun. Policie v Mostě Mostečanku obvinila z přečinu úvěrového podvodu.


 

Dal auto do opravy, to však opravář nechal sešrotovat

Policejní inspektor mostecké policie sdělil podezření z přečinů podvodu a zpronevěry 34letému muži z obce na Litvínovsku. Ten měl převzít v Litvínově osobní vozidlo do opravy a k tomu dostal zálohu ve výši 10 000 korun na opravu. Vůz, který si jeho majitel cení na 38 tisíc korun, podnikavec neopravil, ale prodal ho za dva tisíce korun k sešrotování, aniž by k tomu měl souhlas majitele automobilu. Filuta stihl ještě z motoristy vylákat navíc pět tisíc korun prý za účelem dalších oprav. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení. Podezřelý způsobil poškozenému škodu ve výši 53 500 korun.


 

Kuchyňské linky se nedočkala, přišla o peníze

Podvodného jednání se měl dopustit 35letý muž z jedné obce na Litvínovsku. Od zákaznice převzal na jaře letošního roku zálohu ve výši 25 tisíc korun na výrobu a instalaci kuchyňské linky. Od ženy převzal další zálohu ve výši 10 000 korun. Aby ji přesvědčil o tom, že na zakázce pracuje, předložil jí falešnou fakturu za dodávku zboží od jedné firmy, u které však nic nenakoupil. Poškozené tak do současné doby kuchyňskou linku nedodal, peníze jí nevrátil a způsobil jí celkovou škodu ve výši 35 000 korun. Police nepoctivce obvinila z přečinu podvodu a stíhá ho na svobodě. Bude-li muž odsouzen, hrozí mu za toto jednání až dvouletý trest odnětí svobody.


 

Světelná výzdoba zmizela nejen z vánočního stromu, ale i z objektu

Není tomu tak dávno, co neznámý lapka odcizil u jednoho litvínovského supermarketu ze stromu vánoční světelnou výzdobu, a litvínovská policie šetří další oznámení. Neznámý poberta tentokrát odnesl světelnou vánoční výzdobu z litvínovského supermarketu, která byla pověšena na stěně objektu. Poškozená společnost vyčíslila nyní škodu na deset tisíc korun.


 

Na dítě dluží již 70 tisíc korun

Celkem 70 tisíc korun dluží na výživném 45letý muž z Mostu. Podle policie Mostečan od zimy roku 2011 do současné doby nepřispívá na výživné svého dítěte tak, jak mu uložil rozsudkem okresní soud. Protože muž úmyslně neplnil svou zákonnou povinnost vyživovat jiného, aniž by mu v tom bránily závažné okolnosti, policie ho obvinila z přečinu zanedbání povinné výživy.


 

Matky umožnily dětem vést zahálčivý život

Až k pěti letům odnětí svobody může být v případě odsouzení potrestána 30letá žena, kterou mostecká policie obvinila z přečinu ohrožování výchovy dítěte. Obviněná jako matka nezletilého chlapce řádně nedbala a nedohlížela ve školním roce 2011/2012 na pravidelnou povinnou školní docházku a umožnila mu zameškat celkem 250 vyučovacích hodin, z nichž 169 měl hoch neomluvených.

Stejný trest může hrozit 39leté ženě z Mostu. I ta je stíhána pro přečin ohrožování výchovy dítěte. Podle policie žena příliš nesledovala to, jak její dcera chodí do školy. Ta od letošního ledna do této doby zameškala celkem 410 neomluvených hodin. Obviněná žena byla již za obdobné jednání potrestána dvakrát.


 

Bezdůvodně kopla do výlohy a rozbila ji

Policejní komisař mostecké policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci 20leté ženě z jedné obce na Litvínovsku. Ta měla předevčírem v nočních hodinách poškodit výlohu u jedné herny. Žena do výlohy kopla a rozbila ji. Na místě se nacházeli svědci, kteří přivolali policii. Hlídka podezřelou převezla na služebnu a provedla u ní dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem vyšším jak jedno promile. Své jednání nedokázala podezřelá vysvětlit. Žádný důvod neměla, šlo údajně o náhlou reakci. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na deset tisíc korun.


 

Mladý motocyklista čelí obvinění, porazil dvě chodkyně

Policejní komisař mostecké policie nyní obvinil z provinění těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti mladíka z Mostu. Ten na jaře řídil motocykl a při jízdě porazil na silnici dvě chodkyně, které přecházely vozovku na vyznačeném přechodu. Jedna z nich utrpěla těžké zranění s délkou léčení 4 měsíce a druhá utrpěla lehké zranění. Hmotnou škodu policisté vyčíslili na deset tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 16. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem