Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Podvodníci využívají různé legendy

ZNOJEMSKO: Dávejte si na ně pozor! 

O neuvěřitelné fantazii podvodníků svědčí dva poslední případy:

     Minulý týden v pátek přišel do prodejny se smíšeným zbožím v obci Litobratřice neznámý muž. Uvedl, že si pan starosta objednal dvacet párů pracovních rukavic. Bohužel ho prý nezastihl a tak požádal o pomoc prodavačku. Ta mu za údajně objednané zboží zaplatila jeden tisíc a osm korun a balíček převzala. Teprve potom zatelefonovala starostovi. Vyšlo najevo, že ji neznámý muž uvedl v omyl.

     Včera dopoledne navštívil neznámý muž osmaosmdesátiletou paní v bytě ve Smetanově ulici ve Znojmě. Začal jí nabízet zprostředkování různých výhod. Jednalo se o levnější obědy a levnější telefonování z pevné linky. Důvěřivou ženu přesvědčil a za vyřízení výhod od ní vyinkasoval tisíc korun v hotovosti. I zde vyšlo najevo, že ji podvedl.

     Opět důrazně varujeme občany, aby se od podvodníků nenechali nachytat. Rozhodně si vždy nechejte čas na rozmyšlenou. Poraďte se s někým z rodiny nebo se známými. Pokud je to možné, ověřujte si sdělené informace telefonicky a nenechte se do ničeho tlačit. Lepší je odmítnout a pak zbytečně nelitovat svého jednání. V případě pochybností volejte na linku tísňového volání. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 20. dubna 2011

vytisknout  e-mailem