Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvodník a zloděj

Obohatil se o více než půl milionu  

Komisař oddělení hospodářské kriminality Územního odboru Praha venkov – VÝCHOD sdělil obvinění sedmadvacetiletému muži z Lysé nad Labem z přečinu podvod, krádež a porušování domovní svobody.

Tento muž se od roku 2009 do srpna 2011 obohatil o více než půl milionu korun. Státní zástupce již podal návrh na potrestání. Podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

V jednom případě vylákal v roce 2009 na muži z Prahy finanční hotovost ve výši 200 000,- Kč jako půjčku. Uvedené finanční prostředky užil pro svou potřebu a již při jejich převzetí věděl, že je nebude schopen vrátit a nevrátí.

Od muže z Prahy východ v říjnu 2010 vylákal 70 000,- Kč jako půjčku na zakoupení osobního motorového vozidla, kterou měl splatit v průběhu tří měsíců, což do současné doby neučinil. V listopadu 2010 od dalšího muže z Prahy východ vylákal 103 000,- Kč s tím, že tyto finanční prostředky výhodně smění na měnu Euro, což však neučinil. Takového jednání se dopustil ještě minimálně ve dvou případech.

V srpnu 2011 vylákal jako realitní makléř 50 000,- Kč jako rezervační zálohu na zakoupení bytu v Praze, přičemž nebyl k přebírání rezervačních poplatků oprávněn. Uvedené finanční prostředky užil pro svou potřebu.

Tento podezřelý muž se dopustil i dvou skutků přečinu krádež a porušování domovní svobody, když odcizil ženě z Prahy klíče od bytu, z kterého jí následně odcizil finanční hotovost ve výši 75 000,-Kč a ženě z Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi 76 000,- Kč.

 

13.11.2012
por. Mgr. Markéta Johnová

vytisknout  e-mailem