Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Podvodník je už za mřížemi

SEMILY - Vydával se za právníka, neplatil za ubytování a půjčoval si peníze, které nevracel. 

Od listopadu loňského roku do února letošního roku pobýval 49letý muž  u jedné ženy v Turnově, které přislíbil, že ji bude přispívat na nájemné. To však nečinil. Naopak si od důvěřivé ženy půjčoval peníze, které zpět nevracel. Navíc poškozenou přesvědčil, aby si zřídila debetní účet a nechala mu k účtu zřídit dispoziční právo. Podvodník na tento účet nic nevkládal, ale jenom vybíral a peníze použil pro svou potřebu. Celková škoda, kterou v tomto případě způsobil, přesáhla částku 26 000 korun.
Šetřením bylo dále zjištěno, že během letošního roku se falešný právník ve dvou případech ubytoval na různých místech republiky v penzionech, ze kterých odešel bez placení a nevrátil ani klíče od objektů. Pokaždé škoda přesáhla částku 2 000 korun.
Také oklamal muže, kterému slíbil právní pomoc při řešení jeho problému a vylákal od něho dvoutisícovou zálohu. Službu mu však neposkytl a peníze nevrátil.
V dalším případě způsobil škodu za 2 500 korun, kdy si půjčil notebook s příslušenstvím a věci nevrátil.
Ze zajištěných věcí lze předpokládat, že se rozkryje jeho další trestná činnost.
V minulosti byl pachatel za takovou trestnou činnost již uznán vinným. V současné době je stíhán vazebně a hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Petr Kmínek
26. 9. 2014

vytisknout  e-mailem