Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodník má na svědomí i loupež a vydírání

Muž, který si přivlastnil cizí domy, se dopustil i násilné trestné činnosti 

Mostecká policie rozšířila stíhání 33 letého muže z Mostu, který byl v červenci obviněn z trestného činu podvodu. Svým jednáním měl připravit dva občany o domy. Třetí poškozený podvodné jednání Mostečana odhalil. Šlo o muže z Loun, kterému podvodník slíbil zapůjčení peněz a přitom mu podstrčil kupní smlouvu na  prodej jeho vlastního bytu. Obviněný ho při dohadování na ulici udeřil do obličeje a snažil se mu z ruky vytrhnout mobilní telefon a doklady, což se mu nakonec podařilo. Policie muže obvinila navíc z pokusu trestného činu ublížení na zdraví a dále z trestných činů loupeže, vydírání, násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, omezování osobní svobody a šíření toxikomanie. Podle mosteckých policistů se měl muž totiž dopustit ještě následné trestné činnosti:
V květnu letošního roku pronajal byt 57 leté ženě. K té pak neustále docházel a požadoval na ní vysoké částky za byt s vyhrůžkami ublížení na zdraví, pokud žena nezaplatí. Vyhrožoval újmou na zdraví i u členů její rodiny. Poškozená si z obavy, že by mohlo dojít k naplnění vyhrůžek, vypůjčila peníze a muži předala třicet tisíc korun. Koncem června ženu fyzicky napadl a zranil jí. Žena vyhledala lékařskou pomoc, zranění však svedla na upadnutí.

Stíhaný měl koncem června zavolat ženě ze západních Čech, kterou před tím neznal. Pozval ji do Mostu a při návštěvě mělo dojít k intimnímu sblížení. Ženě pak volal a požadoval po ní přes dvě stě tisíc korun za svoji diskrétnost. Vydírání bylo úspěšné, protože poškozená mu skutečně peníze poslala. Navíc přišla i o další peníze, neboť muž vybral z jejího účtu bez jejího vědomí přes třicet tisíc korun, když mu žena půjčila kreditní kartu na výběr jednoho tisíce korun.   

Začátkem července obviněný kontaktoval telefonicky 44 letou ženu z Moravy a za účelem finanční pomoci ji pozval do Mostu. Ta zřejmě o půjčku stála, protože za dva dny po hovoru do Mostu dorazila. Obviněný na ni čekal a odvezl ji do hotelu. V hotelovém pokoji pak ženu donutil vypít tekutinu s neznámým práškem a sám si žilně něco aplikoval. Poškozené pak měl z kabelky odcizit peníze a SIM kartu. Žena chtěla věci zpátky, muž jí však začal vyhrožovat násilím s nožem v ruce a z pokoje ji vyhodil. Ke zranění nedošlo. Šetřením policie bylo zjištěno, že muž ženě aplikoval drogu pervitin.
Obviněný 33 letý pachatel je stíhán vazebně a hrozí mu až desetiletý trest.


vytisknout  e-mailem