Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Podvodník obral seniorku

Šumperk - žena přišla o desetitisíce korun 

 Podvodník obral seniorku

Dne 10.6.2010 došlo v obci Mírov k podvodnému vylákání peněz na 82leté seniorce. Kolem čtrnácté hodiny zazvonil u dveří ženina domu muž, který ji nabízel k prodeji povlečení. Řekl, že jí udělá slevu. Při tomto jednání prošel až do kuchyně bytu. Seniorka odešla do vedlejší místnosti pro peníze, které muži dala, ale ten ji řekl, že potřebuje její občanský průkaz. Žena pro něj odešla do další místnosti. Když se vrátila, muž stál již v místnosti, kde měla uloženy peníze. Podávala mu občanku, ale ten ji už nechtěl a z domu spěšně odešel. Žena šla za ním, ale nestačila mu. Potom se šla podívat na místo, kde měla uloženy peníze, ale ty již zde nebyly. Seniorka tak přišla o úspory ve výši přes 85000 Kč.

K popisu podvodníka uvedla pouze to, že se jednalo o muže vyšší postavy, snědé pleti, s knírem, ve středních letech, slušně oblečeného.

Šetřením policistů v okolí události byly zjištěny další skutečnosti a další popis pachatele – muž byl štíhlý, vysoký kolem 180 centimetrů, krátce střižené černé vlasy, mluvil česky. Na sobě měl žlutooranžovou košili. Přijel v osobním voze značky Škoda Octavia zelené barvy, ve kterém seděli další dva muži.

Policie České republiky Šumperk žádá občany, kteří by svými poznatky mohli pomoc zjistit totožnost pachatele, aby kontaktovali policisty obvodního oddělení Mohelnice na telefonu 974 779 721 nebo operační středisko policie v Šumperku na čísle 974 779 102 nebo použili linku 158.

Policie České republiky varuje všechny seniory. Nevpouštějte cizí lidi do bytů, nenechte se nalákat na koupi levného zboží podomních prodejců. Je to jen záminka. Podvodníci využívají různé lsti, neštítí se ničeho, využívají vaši důvěřivosti, působí cíleně na vaše city, aby se dostali k vašim penězům. Pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást.

Nikdy hned neotvírejte dveře, nevíte, kdo je za nimi. Zkontrolujte kdo je za dveřmi přes kukátko, nejlépe panoramatické. V těchto situacích kdykoli volejte hlídku Policie České republiky na bezplatné lince 158 k prověření těchto osob. Slušný člověk vaši ostražitost pochopí.

vytisknout  e-mailem