Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodník se vydával za vnuka

TEPLICE - Seniorka přišla o 30 tisíc korun, Zadržen krátce po krádeži.. 

Podvodník se vydával za vnuka
 
I přesto, že policisté často upozorňují prostřednictvím medií a při veřejných preventivních besedách na podvodníky, kteří se zaměřují na osoby staršího věku, stále se najdou lidé, kteří cizím lidem příliš důvěřují. Další z řady podobných případů se stal ve čtvrtek v Trnovanech. Neznámý člověk zavolal 77leté ženě s tím, že se představil jako její vnuk. Následně po ní žádal finanční hotovost 5 tisíc korun a zapůjčení platební karty včetně PINu. Krátce po telefonickém hovoru se k bytu dostavila údajná kolegyně vnuka a důvěřivá žena jí předala platební kartu včetně PINu. Neznámí podvodníci pak z karty vybrali 30 tisíc korun. Po dvojici policisté pátrají a opět varují seniory, aby nebyli důvěřivý k cizím lidem a než někomu uvěří, vše si nejdříve prověřili a v případě podezření přivolali policisty.
 
  
Výsledky dopravní akce
 
V noci z 16. na 17. listopadu se v teplickém okrese uskutečnila dopravně bezpečnostní akce. Policisté kontrolovali dodržování silničních předpisů a také dodržování zákazu požití alkoholu před a během jízdy. Zkontrolováno bylo celkem 95 vozidel. V šesti případech bylo zjištěno spáchání přestupku. Pět z nich bylo vyřešeno blokovou pokutou, jeden byl oznámen správnímu orgánu. Jeden řidič řídil vozidlo pod vlivem alkoholu, ten bude řešen pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 Zadržen krátce po krádeži
 
 
Rychlou prací policistů došlo k zadržení zloděje, který se vloupal do skladu obchodu. K události došlo včera 17. listopadu kolem půl desáté večer. 27letý zloděj poškodil ochranný plech u skladu supermarketu v Trnovanech a odtud pak odcizil různé zboží v hodnotě 600,-Kč, které si ukládal do své tašky. Při tomto byl vyrušen pracovníky obchodu a z místa utekl. Zanedlouho byl však zadržen nedaleko přivolanou hlídkou policistů. Během krátké doby od spáchaného skutku mu bylo sděleno podezření z krádeže vloupáním.
 
 
Teplice, 18.listopadu 2011, por.Bc.Ilona Novotná
 


 

vytisknout  e-mailem