Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodný prodej dřeva na internetu

ÚSTECKÝ KRAJ – Poškození přišli o peníze, které zaplatili předem; Výzva pro poškozené 

     Ze zločinu podvodu byl obviněn 37letý muž z Mělnicka. Od října 2010 do dubna letošního roku nabízel na internetu prostřednictvím dvou inzertních portálů, kde se neoprávněně registroval jako dodavatel spol. JELKO, s. r. o. nebo spol. Guteon Group, s. r. o., prodej a dovoz palivového dřeva, briket, pelet, palubek a stavebního dřeva.

     Poté, co obdržel poptávku zákazníků, již vystupoval jménem skutečných firem s odlišným předmětem podnikání: KOLET, s. r. o., FIN-Invest PLUS, s. r. o., Ana Pharm, a. s., DG INVEST GROUP, s. r. o., LILLIEN CZ, s. r. o., My Web, s. r. o., MILIA, s. r. o., ZH Profit, s. r. o. Na základě předchozí elektronické nabídky zasílal faktury a vylákal tak od poškozených předem úhradu celé kupní ceny nebo zálohy. Po obdržení plateb přerušil veškerou komunikaci s poškozenými a objednané zboží v žádném případě ani zčásti nedodal.

     Muž svým jednáním poškodil celkem cca 160 převážně fyzických, ale i právnických osob. Zatím byl obviněn za skutky se škodou asi 900 tisíc korun, celková škoda bude dosahovat až 1,5 milionu korun.

     Do svého „podnikání“ zapojil i další osoby, zejména v souvislosti se zřizováním bankovních účtů a výběry peněžní hotovosti.

     Případ šetří Odbor hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje v přímé součinnosti s kriminalisty z Územního odboru Litoměřice.

 

     Policie žádá další poškozené, aby se přihlásili na tel. č. 974 422 465 nebo 974 436 480.

 

por. Šárka Poláčková
3. 6. 2011

 

vytisknout  e-mailem