Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podvodný prodej notebook

z bytu odnesl satelit i s televizí 

Z auta odnesl účetnictví a notebook
V Bruntále na parkovišti na nám. Jana Žižky v úterý 31.3.2009 dosud neznámý pachatel rozbil výplň okna dveří felicie a vnikl dovnitř. Odcizil příruční kufřík s notebookem a účetní doklady za období tří let. 43letému majiteli způsobil škodu ve výši 10 500 Kč.
 
Objednal si notebook a přišly mu videokazety
Bruntálští policisté šetří od 31.3.2009 podvodné jednání na internetu. Dosud neznámý pachatel na inzertních stránkách prodával notebook Apple Macbook Air Acer Son za cenu 20 tisíc Kč. Zboží si objednal 19letý mladík a dne 30.3.2009 si zásilku převzal na poště. Zaplatil 20 150 Kč. Po rozbalení zjistil, že obsahem není inzerovaný notebook, ale šest VHS kazet.
V souvislosti s tímto případem upozorňujeme občany na podvodné jednání a opatrnost při nákupu přes neznámé a neověřené prodejce.
  
Využil spánku obsluhy a odcizil mu mobil - zahájení trestního stíhání
V úterý 31.3.2009 zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání 33letého muže pro trestný čin krádeže. Toho se měl dopustit tím, že v Krnově dne 15.2.2009 v restauraci na ulici Opavská využil spánku číšníka. Vstoupil za barový pult a z neuzamčené zásuvky odcizil mobilní telefon Nokia a číšnický flek s finanční hotovostí 16 tisíc Kč. Celková škoda činí přes 22 tisíc Kč.
  
Odnesl si satelitní zařízení a televizi
Včera 31.3.2009 oznámil 32letý muž policistům z Rýmařova krádež věcí z rodinného domu v Tylově. Dosud neznámý pachatel v době od 21. do 27.3.2009 poškodil dveře rodinného domu a odcizil dekódovací satelitní zařízení, které měl majitel uložen ve skříni, barevný televizor a telefonní přístroj. Způsobená škoda činí 14 480 Kč.
   
Řídil bez řidičáku
Z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění byl v těchto dnech obviněn 19letý mladík. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že v Krnově řídil motorové vozidlo VW Golf. Při jízdě poblíž obchodního domu na ulici Albrechtické nezvládl řízení a dostal smyk. Vyjel mimo komunikaci a s golfem narazil do stožáru. Při šetření policisté zjistili, že mladík není držitelem oprávnění k řízení motorových vozidel skupiny B.
  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem