Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvody při investování

Jindřichův Hradec – Opět reklamy slibující pohádkové jmění. 

Jindřichohradečtí policisté v posledních dnech přijali další dvě oznámení o podvodech při investování. První poškozená chtěla investovat do kryptoměny. Na sociální síti narazila na reklamu, která ji zaujala natolik, že v přiloženém odkazu vyplnila údaje ke své osobě. Záhy byla kontaktována investiční poradkyní, která jí vysvětlila výhody investic a pomohla jí s instalací aplikace potřebné k investování. Po zaslání první platby byla poškozená kontaktována dalším údajným investičním poradcem, který ji přesvědčil ještě k instalaci aplikace pro vzdálený přístup k jejímu počítači, čímž se dostal do ženina internetového bankovnictví a připravil ji o více jak 500 tisíc korun.

Další poškozená rovněž zareagovala na sociálních sítích na reklamu výhodných investic, v tomto případě se jednalo o investice do akcií energetické společnosti. Vše probíhalo velice podobně, vyplnění osobních údajů, kontaktování podvodníkem. Ženu nejdříve přesvědčil k investici do akcií a dále k investici do ropy. Žena tak během několika dní ze svého účtu přeposlala na různé účty více než 300 tisíc korun. Slibovaný zisk se však nekonal a podvodník přestal se ženou komunikovat.

Vzhledem k výše uvedeným podvodům bychom chtěli znovu upozornit na rizika spojena s investováním financí. Pro zhodnocení svých úspor volte jen ověřené investiční společnosti. Nepodléhejte slibům zaručených investic bez rizika. Mějte na paměti, že v případě investování je riziko výhradně na straně investora.

nprap. Věra Mžiková, jh.pis@pcr.cz

14. srpna 2023

vytisknout  e-mailem