Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvody si přišel na statisíce

TEPLICE - Poškozeným nabízel dovoz pracovních strojů z ciziny; Prodával kradené věci...  

Podvody si přišel na statisíce
     Policisté obvinili z trestného činu podvodu 39letého muže, který si klamáním lidí přišel na téměř devět set tisíc korun. V uplynulých dvou letech vystupoval jako podnikatel a firmám z celé republiky nabízel dovoz vozidel a stavebních strojů ze zahraničí.
     Kriminalisté zjistili, že uzavřel smlouvy o dovozu vozidel nejméně s třmi zástupci poškozených firem, od kterých si nechal na účet vyplatit zálohy ve výši 870 tisíc korun. Slíbené stroje však zájemcům nikdy nedodal a nevrátil jim ani peníze. Vzhledem k výši způsobené škody mu v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.
 
Prodával kradené věci
     Z přečinu podílnictví se bude zodpovídat 23letý muž, který prodával kradené věci. Od o tři roky mladšího zloděje, který se na Teplicku a Litoměřicku v loňském roce dopustil řady krádeží (více o případech ZDE), převzal například odcizený televizor, sáčky s práškovou zmrzlinou, pánské hodinky a další věci v celkové hodnotě přes 30 tisíc korun, které pak dále prodával. Přitom prokazatelně věděl, že se jedná o věci pocházející z trestné činnosti, což ho může stát v krajním případě až čtyři roky svobody.
 
Za zboží nezaplatila
     Pět lahví s „tvrdým“ alkoholem odcizila v teplickém supermarketu 26letá žena, která už byla v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzena v Německu. Lahve v hodnotě 900 korun si schovala do tašky, a aniž by za zboží zaplatila, prošla pokladní zónou. Policisté zlodějce sdělili podezření z přečinu krádeže, za který jí hrozí až tříleté vězení.
 
Ujížděl strážníkům
     Policisté sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 34letému muži, který řídil motorové vozidlo, ačkoliv má soudem uložen zákaz řízení. Ve středu po půlnoci ho stavěla hlídka krupských strážníků, kterým však nezastavil a ujížděl až do Teplic, kde havaroval. U řidiče byla provedena zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem, v případě dosouzení mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Z pozemku zmizely túje
     O tom, že se krade téměř vše, se včera opět přesvědčili policisté z Duchcova. Obrátil se na ně majitel stavební parcely, kterému z oploceného pozemku neznámý zloděj odcizil několik desítek okrasných tújí v celkové hodnotě přes pět tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vykradené sklepy
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl sklepy v Bílině. Zloděj vnikl okénkem do suterénu panelového domu, kde se vloupal do tří sklepních kójí. Ve dvou nenašel nic cenného, z poslední si odnesl cestovní zavazadla a sportovní vybavení v hodnotě přes šest tisíc korun, škoda na zničených dveřích a okně byla vyčíslena na čtyři tisíce. V případě dopadení se bude pachatel zodpovídat z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které může strávit až tři roky ve vězení.
 
 
Teplice, 26. 3. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem