Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pohlavní zneužívání dítěte

J.Hradec-Kriminalisté muže zadrželi, nyní čeká v cele zda bude uvalena vazba. (Hlasová schránka 974 233 116) 

Již obviněný muž  měl přinejmenším od roku 2013, tedy od 8 let věku poškozené, do dne 1.března 2018 v místě trvalého bydliště v obci na Jindřichohradecku  a dalších dosud nezjištěných místech, opakovaně a dlouhodobě pohlavně zneužívat nezletilou. Měl využít svého výchovného vlivu a zneužít tak její závislost. Zpočátku jí měl osahávat na intimních místech  a později s ní měl prakticky denně vykonávat soulož. Za to, že o tom bude mlčet, jí měl dávat peníze, nakupovat dárky a to i přesto, že si byl dobře vědom toho, že nezletilá dívka nedosáhla věku 15 let.  Svého jednání se měl dopouštět po delší dobu.

Jindřichohradečtí kriminalisté z oddělení obecné kriminality včerejšího dne ráno podezřelého muže zadrželi. Téhož dne byl policejní komisařkou  obviněn z trestných činů pohlavní zneužívání a ohrožování výchovy dítěte. Obviněný muž je umístěn do policejní cely v J. Hradci neboť policejní komisařka  dnešního dne 8. března podá podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Zda bude vazba akceptována rozhodne v zákonné lhůtě soud. V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody v rozsahu dvě léta až deset let.

S ohledem na rodinu a stále probíhající vyšetřování tohoto případu nebudeme prozatím žádné bližší informace k případu poskytovat. Děkujeme.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

8. března 2018

vytisknout  e-mailem