Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pohoda u rodinného krbu nevládla všude

BRNO: Policisté měli během svátků bohužel dostatek práce.  

Vánoční svátky ve znamení klidu a pohody si policisté, kteří byli ve službě, moc neužili. Vyjížděli k různým případům, kde často hrála svou roli i přemíra alkoholu.

Nejčastěji se jednalo o různé rozepře a neshody mezi rodinnými příslušníky. Například na Boží hod vánoční vyjížděli policisté z Oddělení hlídkové služby do bytu v ulici Hybešově, kde mělo dojít k potyčce mezi manželi. Z dalšího šetření na místě hlídka zjistila, že mezi osmatřicetiletou ženou a jejím o šest let starším mužem došlo nejprve k hádce, kdy žena  měla prý strach z fyzického napadení a tak si vzala do ruky nůž na případnou obranu. Manžel se po ní měl ohnat a při tom se lehce o nůž poranit. Při zjišťování skutečností na místě se opilý muž začal chovat neurvale i vůči hlídce a nedbal výzev policistů. Situace se vyhrotila natolik, že agresor nakonec putoval v poutech do policejní cely k vystřízlivění.  

Včera kolem půlnoci telefonovala na tísňovou linku také vyděšená třináctiletá dívka. Její otec měl údajně fyzicky napadnout manželku. Na místě hlídka zjistila, že došlo ke slovní rozepři mezi partnery bez násilí. Dvaačtyřicetiletý muž byl také pod vlivem alkoholu, ale místo nakonec bez problému a v klidu  opustil.

Na policii se včera po půlnoci obrátil dokonce i muž, který se obával své opilé přítelkyně. Jednalo se o pána na invalidním vozíku, ke kterému dorazila jeho bývalá partnerka ve značně podnapilém stavu. Muž měl strach z napadení, žena si však jen chtěla odnést své osobní věci. Policisté tedy na místě zjistili, že k žádnému protiprávnímu jednání nedošlo.

Krátce po půlnoci na Štědrý den kontaktovala oznamovatelka policii s tím, že v domě v ulici Langrově je ve výtahu zaseknutý muž a krvácí. Na místo dorazili jak policisté, tak i hasiči a zdravotníci. Nakonec vyšlo najevo, že notě opilý muž se zasekl v mezipatře a zranění si způsobil, když rozbíjel dveře. Při dechové zkoušce přístroj ukázal přes dvě promile alkoholu.

Brněnští policisté také vyjížděli k několika požárům. V Kohoutovicích ve stacionáři pro handicapované došlo  v podvečer na Štědrý den k zahoření vánočního stromu.  Policisté evakuovali z domu celkem sedm osob včetně muže, který byl upoután na lůžko. Jeden z policistů ho tak musel odnést v náručí ze zakouřených prostor. Hasiči následně požár uhasili a provedli odvětrání budovy. Naštěstí nebyl nikdo vážně zraněn, jen dvě osoby se nadýchaly zplodin a skončily v nemocnici.

Policisté z Oddělení hlídkové služby také zasahovali u požáru bytu v sobotu večer v ulici Slavíčkově. Vstoupili do bytu a na zemi spatřili ležícího staršího muže. Hlídka pána vynesla a poskytla mu první pomoc. Devětaosmdesátiletý muž skončil na popáleninovém centru.

Zvukový záznam:2712.mp3

por. Andrea Cejnková, 27. prosince 2016

vytisknout  e-mailem