Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pohotoví policisté zachránili život ženě

Ta se pokusila spáchat sebevraždu ve svém bytě. 

Ve čtvrtek 26. června krátce po osmé hodině ranní jsme na tísňovou linku 158 přijali telefonát ženy, která měla obavu o svou kolegyni a to z důvodu, že nepřišla do práce a v minulosti se již o sebevraždu pokusila.
 
Policisté proto okamžitě vyjeli do ulice Věšínova v pražských Strašnicích, aby se přesvědčili, že je žena v pořádku. Z oznámení věděli, že by měla bydlet v přízemí. Po příjezdu na místo nikdo nereagoval na zvonění, proto zasahující policista nahlédl přes okno do bytu. Tam si na posteli všiml ženy, která měla na rukou krvácivé zranění. Pohotový policista na nic nečekal a rozbil skleněnou výplň oken, aby se mohl dostat do bytu. Ihned poté přistoupil k poraněné a začal kontrolovat její základní životní funkce. Devětačtyřicetiletá žena však byla v bezvědomí a na rukou měla mnohačetná řezná poranění. Ze zápěstí jí v pravidelných intervalech vystřikovala krev. Policista proto z ručníku, který nalezl v bytě, vyhotovil škrtidlo a dělal vše pro zastavení tepenného krvácení. Jeho kolegyně, která se mezitím také vstoupila do bytu, použila gumové rukavice a přiložením prstů na ránu se snažila zastavit krvácení na druhé ruce. Až do příjezdu záchranářů policisté kontrolovali životní funkce této ženy a i přes skutečnost, že ji velmi rychle slábnul tep, dělali vše pro to, aby nezemřela. Záchranářům se pak podařilo stabilizovat základní životní funkce a ženu převezli do nemocnice, kde se podrobila operaci.
 
Sám policista se při vstupu do bytu lehce pořezal o střepy, ale díky pohotové reakci této hlídky z místního oddělení Strašnice se podařilo zachránit lidský život.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 28. 6. 2014

vytisknout  e-mailem