Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pohřešovaná dívka nalezena živá!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Pátrací akce po devítileté dívce skončila šťastně.  

 

Pátrací akce po devítileté dívce z Vlčnova skončila šťastným okamžikem jejího nálezu v 15:10 poblíž benzinky u Drslavic. Dívku zpozorovali zároveň policisté ve vrtulníku a náhodný řidič, který dívku uviděl na poli. V okamžiku, kdy přišel k dívence, začal pilot navádět vrtulník na přistání na pole. Dívka byla živá, podchlazená a zraněná na nohou. Policisté naložili dívku do vrtulníku a transportovali ji na vlčnovské hřiště, kde si ji převzala záchranná služba a převezla na ošetření do nemocnice. Pohřešované děvče strávilo noc v lese, kde si způsobila poranění nohou, kvůli němuž nebyla schopná chůze. Přesné důvody, proč nedošla včera domů, nejsou prozatím jasné a policisté je budou zjišťovat, až bude dívka v dobrém fyzickém i psychickém stavu.


 

Jak probíhalo pátrání po pohřešované dívce?

Rozsáhlejší pátrání začalo již v úterních nočních hodinách hned po oznámení o jejím pohřešování ve 21:30. Padesát policistů a hasičů propátralo okolí Vlčnovských búd a další blízké okolí. Stejně tak policisté zjišťovali informace od rodiny, blízkých, ale i dívčiných spolužáků. Propátrávaly se také domy v okolí a další vytipovaná místa, kde by se dívka mohla nacházet. Po čtvrté hodině ranní bylo pátrání přerušeno.

V osm hodin ráno vyrazilo do pátrací akce přes sedmdesát policistů a hasičů, z nichž byla většina těch, kteří se do pátrání zapojili i po noční službě. Pěší policisté byli posíleni čtyřmi psovody s policejními psy a dvěma policisty na koních. Do ranních rojnic nastoupilo i několik dobrovolníků. V rojnici se prohledal kopec mezi Vlčnovem a Drslavicemi, kde jsou Vlčnovské búdy, u nichž byla dívka podle svědka viděna naposledy. Propátrávaly se všechny dostupné chaty, přístřešky, seníky, posedy, ale bez kladného výsledku. Hned od rána pátrali policisté i ze vzduchu a to z vrtulníku Letecké služby Policie ČR, který detailně propátrával lesy, remízky a pole v okolí Vlčnova.

Po poledni přijelo pomoci v pátrání padesát policistů z brněnské Speciální pořádkové jednotky. Ti se v rojnici pustili do pátrání i s dalšími zhruba čtyřiceti dobrovolníky z Vlčnova, kteří se do pátrání na výzvu obce zapojili, za což těmto dobrovolníkům patří velký dík! Velké poděkování patří také představitelům a pracovníkům obce, kteří pohotově poskytli veškeré zázemí pro zřízení štábu již večer, a během dne zajistili pro pátrající lidi teplý čaj a občerstvení. Ve tři hodiny odpoledne vyráželo k Vlčnovu dalších sedmdesát policistů, kteří byli nachystáni pokračovat v pátrání. Tato skupina už do Vlčnova nedojela, protože pátrání bylo se šťastným koncem odvoláno.


 

10. duben 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem