Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pohřešovaná holčička vypátrána

Dvouletá holčička z Velké Británie, kterou její matka opakovaně odvezla z kojeneckého ústavu v Praze 4, byla včera vypátrána v polském městě Puck.  

K vypátrání došlo díky spolupráci centrál SIRENE České republiky a Polska a Schengenskému informačnímu systému (SIS - společná policejní databáze zemí schengenského prostoru). Poznatky o výskytu pohřešované dvojice v Polsku získala národní centrála SIRENE již na konci července. Dvojice se tam měla pohybovat z místa na místo. Podle dostupných informací byla matka prakticky bez peněz a prostředky na ubytování získávala z darů místních lidí. O dceru se však dobře starala. Matka i holčička jsou v pořádku a prozatím byly umístěny v ústavu sociální péče. Příslušné polské, české a britské orgány péče o dítě nyní řeší další osud dítěte. Rozhodovat o něm bude polská justice.
  
Od počátku letošního roku národní centrála SIRENE Úřadu služby kriminální policie vyšetřování vypátrala v cizině už 42 pohřešovaných dětí. Každoročně rostoucí počet úspěšně uzavřených případů mezinárodního pátrání po pohřešovaných dětech potvrzuje, že nová opatření zavedená v této oblasti během českého předsednictvím EU v roce 2009 přinášejí očekávané výsledky.
 
 
kpt. Mgr. Jaroslav Ibehej
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
9. 8. 2011
 
 
Národní centrála SIRENE

 

Odkazy do noveho okna

Sirene logo

Sirene logo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem