Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pohřešovaná maminka byla u přítelkyně

KRAJ – Policisté týdně hledají několik pohřešovaných osob. 

158Oznámení o pohřešování své 81leté maminky krátce před 18.00 hodinou učinila ve středu 13. 12. 2023 v Hradci Králové její dcera, které seniorka po opakovaném volání nezvedala telefon.  Nereagovala ani na SMS, kterou jí zaslali policisté, jež ji vyzývala k zavolání na linku 158. Po zhruba hodinovém prověřování, kdy policisté zkontrolovali seniorčino bydliště, širší okolí, další adresy i zdravotnická zařízení, byla 81letá paní nalezena v pořádku, na návštěvě u přítelkyně. Všichni, jak příbuzní, tak i policisté, si mohli oddychnout.

Předchozího dne zase policisté na Náchodsku několik hodin po setmění hledali 11letého hocha, který se včas nevrátil večer domů po vyučování. Prověřování míst, kde by se chlapec, který nereagoval na volání a zprávy na mobilní telefon, mohl nacházet, včetně veřejných sportovišť, kamarádů či dalších příbuzných nakonec odhalilo, že mladík byl u jednoho z kamarádů, kde tak trochu zapomněl jak na čas, tak na informování rodičů.

V minulých dnech zase policisté v Hradci Králové a okolí prověřovali pohyb 57letého muže, kterého den a noc pohřešoval jeho synovec, u kterého muž přespával. Najednou nebyl k nalezení, na telefonáty ani zprávy neodpovídal. Hledání na vytipovaných místech, prověřování zdravotnických zařízení a pátrání u dalších příbuzných nakonec zakončila informace, že pán byl nalezen. Nic netušící muž zrovna pobýval v jednom z restauračních zařízení jiného kraje.

V těchto souvislostech policisté opět připomínají důležitost informování svých blízkých a vzájemnou komunikaci. Vědět o tom, kde se naši blízcí nacházejí, je uklidňující a zároveň klíčové. Jednou z možností, jak předcházet situacím, při nichž rodiče mají strach o děti, nebo dospělé děti mají obavy o zdraví či život svých rodičů, je například se s nimi dohodnout na nainstalování sdílených aplikací do jejich mobilního telefonu. Tyto aplikace třeba umí sdělit polohu telefonu či jiné požadované informace, které pomohou buď navázat spojení, nebo lokalizovat telefon bez nutné přímé účasti držitele telefonu.

kpt. Eva Prachařová
14. 12. 2023 v 14:00

vytisknout  e-mailem