Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pohřešované byla zima

ÚO Bruntál - spala pod schodama a toulala se po Bruntále a jiné zprávy 

Pohřešované dívce byla zima, tak přišla na služebnu
Pohřešovaná dívka přišla na policejní služebnu, protože jí už byla zima.
Ve večerních hodinách v neděli 30.1.2011 oznámila 34letá žena, že pohřešuje svoji nezletilou dceru. Dívka odjela odpoledne za kamarádkou do Bruntálu a už se nevrátila. Policisté pohřešovanou znali již z dřívější doby, kdy v roce 2010 odešla z domu již několikrát. Jednou ji policisté nalezli, jak stanuje v okolí Bruntálu. Policisté vyhlásili celostátní pátrání, provedli prověrky na vlakových i autobusových nádražích, zdravotnických zařízeních, v restauracích, barech a u známých a příbuzných. Dívka přišla sama na obvodní oddělení hodinu a půl po půlnoci 31.1.2011 s tím, že jí je venku zima. Policistům také uvedla, že po celou dobu se toulala po Bruntále a také spala pod schody jednoho z odemčených panelových domů. Následně byla předána matce.
 
Z obchodu vzal různý alkohol
Vloupání do obchodního domu v Krnově na ulici Albrechtické nyní šetří policisté z Krnova. Dosud neznámý pachatel večer 30.1.2011 během několika desítek minut násilně vnikl do obchodu, kde odcizil nejméně 23 láhví s různým dražším alkoholem. Způsobená škoda činí 58 tisíc Kč. 
 
Na úřadu práce zamlčel příjem a nyní je stíhán
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili v pondělí 31.1.2011 albrechtičtí policisté podezření 33letému muži pro trestný čin podvodu. Toho se měl dopustit tím, že v Osoblaze v době od července do září 2009 pobíral neoprávněně dávky státní sociální podpory. Zamlčel totiž skutečnost, že má příjem od zaměstnavatele a tak mu byla neoprávněně vyplacena finanční částka ve výši 5 437 Kč.
 
Postříkal zastávky, most i jiné objekty
Bruntálští policisté zahájili v těchto dnech úkony ve věci podezření z přečinu poškození cizí věci v Miloticích nad Opavou. Zde měl totiž dosud neznámý pachatel posprejovat různými neidentifikovatelnými nápisy v době od 19. do 20.1.2011 červenou, žlutou a černou barvou stěny zastávek, obchodu, kryty rozvaděčů, telefonní automaty, most a odpadkové koše na různých částech obce. Způsobená škoda činí předběžně přes 5 tisíc Kč.
 
                                                                                            
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
1.2.2011

vytisknout  e-mailem