Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pohřešované dítě vypátral Ystar

Služební pes vypátral sedmiletého chlapce, který se ztratil ve Stromovce. 

V neděli 11. září okolo osmnácté hodiny přijal operační důstojník na linku tísňového volání oznámení od ženy, které se v parku Stromovka v Praze 7 ztratil sedmiletý syn. Kromě chlapcova podrobného popisu žena také upřesnila, že se chlapec pohybuje na jízdním kole a během mžiku se jí ztratil z dohledu. Po synovi již pátrali společně s jeho otcem, ovšem neúspěšně a proto žádají o pomoc policii.

Vzhledem k závažnosti celé situace na místo okamžitě vyjely desítky policistů ze speciální pořádkové jednotky, místních oddělení a mimo jiné i smíšená hlídka policistů z pohotovostní motorizované jednotky a psovoda. A právě služebnímu psovi Ystarovi se po zhruba půlhodinovém hledání podařilo vyděšeného chlapce vypátrat nedaleko parku, jak mimo cestu bloudí v křovinatém porostu. Nezraněného klučinu policisté následně předali zpět rodičům.

Závěrem nutno zmínit, že tento případ byl vůbec první, kdy byl dvouletý Německý ovčák Ystar nasazen do ostré akce. Do té doby se teprve zacvičoval pro výkon služby a absolvoval potřebné kurzy. I Jeho psovod je na tuchoměřickém oddělení služební kynologie teprve krátce. Už teď je ale zřejmé, že si budou rozumět.

Por. Mgr. Iveta Martínková – 13. 9. 2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem