Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pohřešovaní chlapci se vrátili domů

VSETÍNSKO: Po neshodě s rodiči utekli z domu a schovali se v lese.  

V noci na dnešek pátrali rožnovští policisté, kriminalisté, psovod a strážníci městské policie po dvou chlapcích. Ti se kolem třetí hodiny ráno nakonec sami vrátili domů.
 
Včera kolem jedenácté hodiny večer oznámila na policii osmatřicetiletá žena z Rožnova p. R., že pohřešuje své dva syny. Hoši ve věku 13 a 15 let utekli odpoledne z domu kvůli neshodám s rodiči. Ti si mysleli, že se chlapci vrátí, ovšem když bylo jedenáct hodin večer a hoši doma nebyli, ze strachu o jejich zdraví a životy kontaktovali Policii ČR. Rožnovští policisté vyrozuměli o zmizení hochů strážníky městské policie a rovněž byl povolán psovod se psem. Vyrazili do ulic Rožnova p. R., opakovaně procházeli nádraží, čerpací stanice, zastávky, herny, bary, park a různá další místa, kde by se mohli hoši zdržovat. Také prověřili rodinné příslušníky, známé hochů, okolí školy, kam kluci chodí a další místa. Psovod zase procházel okolní lesy. Po zmizelých hoších takto pátrali až do tří hodin rána, kdy se chlapci sami vrátili domů. Oběma hochům byla velká zima, protože byli celý večer schovaní v lese vzdáleném necelý kilometr od místa bydliště. Rodiče byli šťastni, že se synové vrátili v pořádku domů.
 
Chlapci si zřejmě mysleli, že útěkem z domu se neshody s rodiči nějak vyřeší. Vůbec však nedomysleli, v jakém strachu jejich rodiče byli a co útěkem způsobí. Pátrání po osobách stojí policisty nemalé úsilí, v případě, že se jedná o nezletilé či mladistvé je pátráni věnována vždy maximální pozornost.
 
14. dubna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem