Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pohřešovanou babičku našli

Nevrátila se z nákupu.  

  V obchodě v Týnci nad Sázavou si 10. listopadu v odpoledních hodinách  nakoupila třiaosmdesátiletá důchodkyně. Z nákupu se však nevrátila domů. 

     V podvečerních hodinách oznámila  týneckým policistům šedesátiletá žena, že pohřešuje svoji maminku. Policisté šetřením zjistili, že byla naposledy občany viděna ten den ve čtyři hodiny odpoledne v nedaleké vesnici v Chrástu nad Sázavou, v chatové osadě Na Potočině.  V těchto místech sedm týneckých policistů provedlo pátrání. Když pohřešovanou nenašli, požádali o spolupráci sázavské a čerčanské policisty. Ještě předtím však zkontrolovali nádraží a další místa, kde by se pohřešovaná mohla nacházet, rovněž tak provedli dotazy do zdravotnických zařízeních v Benešově a v Praze. 

      Do pátrací akce se zapojil také policejní vrtulník s termovizí. Piloti prohledávali místo posledního výskytu pohřešované a široké okolí. Po necelých dvou hodinách  pátrání ji našli  v Chrástu nad Sázavou, v lese  u vodárny. Přivolaná sanita  podchlazenou a dehydrovanou  ženu odvezla do benešovské nemocnice, kde byla hospitalizovaná.  

     Do úspěšné pátrací akce se zapojílo celkem dvacet policistů z benešovského okresu, asi deset místních občanů a vrtulník Letecké služby Policie ČR.

vytisknout  e-mailem