Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pohřešovaný houbař

Javornicko - Po ztraceném houbaři pátralo více jak 30 policistů a hasičů 

 

Kvůli nahlášenému pohřešování 62letého cizince vyrazili jeseničtí policisté do terénu, kde zorganizovali velikou pátrací akci. Osmačtyřicetiletý muž přišel na obvodní oddělení do Javorníku večer okolo sedmé hodiny, protože svého staršího kamaráda, se kterým byl na houbách, postrádal již více jak hodinu. Naposledy ho viděl v lese v katastru obce Javorník, část Zálesí.

Ještě než se policisté vydali hledat do terénu, požádali své polské kolegy, aby provedli prověrky v místě bydliště pohřešovaného a také u jeho příbuzných. Objeli restaurace a obtelefonovali zdravotnická zařízení. Vše bylo marné. Nezbývalo nic než seskupit větší množství lidí a začít s pátráním. V devět hodin večer do lesů na Zálesí vyrazilo 11 policistů a 20 profesionálních a dobrovolných hasičů. Všechny ještě ve vzduchu podpořil vrtulník s termovizní. Protože se ani po šesti hodinách urputného pátrání nepodařilo pohřešovaného muže najít, velitel opatření pátrací akci přerušil a chtěl v ní pokračovat hned po rozednění, kdy se síly měly rozšířit o horskou službu, jejich techniku a pátracího psa. Navíc v pátrání měli začít i polští kolegové ze své strany hranice.

Pár minut po ukončení akce policisté obdrželi od svých polských kolegů informaci, že pohřešovaný muž dorazil v pořádku domů. Kamarád, který ho celou dobu hledal s policisty v lese, ho při návratu domů dojel cca 1,5 km před rodnou obcí. Z místa, kde se od kamaráda oddělil, sešel do Račího údolí a odtud již pokračoval pěšky po silnici. Vůbec ho nenapadlo, když procházel přes Javorník, aby navštívil místní obvodní oddělení a policistům sdělil, že je živý a zdravý.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

22. září 2011

vytisknout  e-mailem