Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pohřešovaný mladík nalezen

Pátrací akce policistů byla úšpěšná, mladíka nalezli druhý den v blízkosti domova. 

V pondělí 10. srpna oznámila ve večerních hodinách žena z Novojičínska, že pohřešuje od nedělního večera svého devatenáctiletého syna. Ten z domu odešel v neděli 9. srpna po vzájemném konfliktu s otcem a z osobních problémů, které jej v posledních dnech potkaly.

Na základě tohoto oznámení bylo policií zahájeno pátrání. Po zjištění místa, kde byl naposledy mladík spatřen, bylo provedeno pátrání v okolí jeho bydliště za přítomnosti policejních hlídek z obvodního oddělení Policie ČR Nový Jičín. Současně  bylo vyhlášeno místní pátrání a informace byla předána i dalším policistům a kriminalistům nejen z Novojičínska. Z důvodu špatného počasí nemohli policisté použit vrtulník s termovizí z letecké služby PČR. Špatné počasí provázelo dvě desítky policistů pátrání po mladíkovi i druhý den. Pohřešovaný mladík byl nakonec vypátrán okolo úterního poledne v nedaleké zahradní chatce, která se nachází v blízkosti jeho trvalého bydliště.

Z výpovědi mladíka vyšlo najevo, že důvodem jeho počínání byly rodinné spory. Dále se obával, že se rodiče dozvědí o jeho dřívějším počínání, kdy byl 6. srpna letošního roku, v době jejich dovolené, kontrolován policisty na motocyklu v Novém Jičíně. Policisté při kontrole zjistili, že jej řídil pod vlivem alkoholu a se zákazem. Mladík nadýchal téměř dvě promile alkoholu v krvi a navíc policisté zjistili, že mu novojičínský okresní soud v minulém roce zakázal řízení až do podzimu roku 2010. Krátce na to mu bylo sděleno obvinění z trestných činů maření úředního rozhodnutí, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní jej čeká soud, který rozhodne o výši jeho trestu.

vytisknout  e-mailem