Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pohřešovaný senior vypátrán!

NÁCHODSKO – Odešel z domu jen mikině a teplákách, hrozil úraz i prochladnutí. 

Pátrání po seniorovi, který se včera vydal jen v domácím oblečení na procházku do velmi studeného podvečera, naplno zaměstnalo všechny policejní hlídky z blízkého i širokého okolí, přes padesátku dobrovolných hasičů, služební psovody se psy, policejní vrtulník i řadu dobrovolníků.

Na linku 158 se těsně před pátou hodinou odpoledne obrátila starší paní z Hronova, že postrádá manžela ve věku 73 let. Prý asi před půl hodinou zničehonic odešel z domu, je pouze v domácím oblečení a není zcela orientovaný v čase. Vzhledem k prodělaným lékařským zákrokům a jeho momentální zdravotní situaci se velmi obává o jeho život a zdraví. Policisté okamžitě vyhlásili po seniorovi pátrání, do kterého se zapojil i policejní vrtulník, který z výšky zejména propátrával břehy nedalekého vodního toku. Vzhledem k tomu, že se už setmělo, policisté nasadili do pátrání nejen motorizované policejní hlídky, ale také psovody se psy, spojili se s hasiči i s představiteli města a informovali o pohřešovaném prostřednictvím sms. Do hledání nedostatečně oblečeného seniora se zapojilo přes sto lidí, kteří prohledávali okolní ulice, louky remízky i lesní porost. Nakonec, po dlouhých pěti hodinách hledání si mohli všichni oddechnout. Starého pána našla jedna z policejních hlídek v ulici na kraji města. Prochladlého, ale jinak viditelně nezraněného, seniora předali policisté zdravotníkům.

Všem hledajícím a zejména rodině pak mohli dát dobrou zprávu, že pátrací akci mohou odvolat. Bylo pár minut po desáté hodině večer, teploměr na nule. Všem, kteří se zapojili do pátrání, patří velký dík!

por. Mgr. Eva Prachařová
14. 11. 2016 v 12:15
 

Odkazy do noveho okna

Pátrání v noci

Pátrání v noci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem