Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pohřešovaný senior zažil noc hrůzy

Český Krumlov - Po pohřešovaném seniorovi pátrali policisté, myslivci i jeho rodina. V lese bloudil a přišel o vozidlo i zbraň. 

Krumlovští policisté začátkem týdne řídili rozsáhlou pátrací akci po seniorovi, naštěstí s dobrým koncem, byť pohřešovaný senior zažil velmi horké chvíle.

V pondělí kolem půlnoci přijali policisté oznámení od rodiny, která pohřešuje seniora myslivce. Vyrazil i s vozidlem VW Polo do honitby Soběnov a to kolem třetí hodiny odpoledne. Z lesa se nevrátil a rodinu to velmi zneklidnilo, neboť v noci nestřílel.

Policisté rozjeli okamžitě pátrací akci, po vozidle i seniorovi. Od rodiny zjistili místa, kam senior chodil a také se dozvěděli, že rodina, kamarádi a myslivci už také prohledávají jeho obvyklá místa. Policisté oslovili i policejní letku, bohužel pro let vrtulníku nebyly vodné meteorologické podmínky. Prověřili také nemocnice, také bez kladného výsledku. Celá noc byla věnována pátrání po seniorovi, ale nepodařilo se nalézt ani jeho ani vozidlo, což na klidu nikomu nepřidalo.

Ztraceného myslivce naštěstí kolem osmé ráno uviděl náhodný řidič, který ho svezl domů a informoval policii.  Policisté pak zjistili, že noc byla pro seniora hodinami hrůzy. V honitbě s vozem zapadl, při pokusech vyjet vozidlo zahořelo a přišel tak o vozidlo, zbraň i doklady. Bloudil pak v noci po lese, až došel k silnici, kde mu řidič zastavil. Naštěstí neutrpěl žádné zranění. Do pátrání se zapojilo několik desítek policistů a velké poděkování patří i rodině a kamarádům hledaného myslivce.

Pro podobné případy, které se často opakují, policisté pátrají po ztracených houbařích i výletnících, je důležité vždy říci rodině, do jakých míst jdu a také mít u sebe nabitý mobilní telefon pro přivolání pomoci.

mjr. Mgr.  Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

25. října 2019

vytisknout  e-mailem