Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pohyb podezřelého muže u Slavické obory

Po muži bylo vyhlášeno mezinárodní pátrání 

Dne 8. března 2009 po dvanácté hodině přijali policisté operačního střediska Chrudim na lince 158 oznámení od hajného ze Slavické obory u obce Licibořice. Muž policii sdělil, že se mu v rajónu pohybuje neznámý muž (vysoký asi 190 cm, na krátko střižené šedivé vlasy, oblečen do černých kalhot a tmavé bundy), který obchází chaty a zkouší, zda není některá otevřená. Prý bere za kliky a zkouší otevírat i okna. Na jeho výzvu co tam dělá, neznámý muž neodpovídal a začal utíkat. To se hajnému zdálo podezřelé a proto zavolal na policii.
Operační důstojník policie Chrudim ihned po telefonátu vyslal na místo policejní hlídku z Heřmanova Městce a psovoda se služebním psem. Po příjezdu na místo provedli policisté prověrku chat, zda nedošlo u některé k poškození dveří či oken. Ohledáváním chat policisté nezjistili žádných známek násilného vniknutí do objektů. Při prohlídce u jedné stodoly zahlédli na horizontu ve vzdálenosti cca 200 metrů muže odpovídajícího popisu.
K muži došli policisté na vzdálenost padesáti metrů a vyzvali ho k prokázání totožnosti. Na tuto výzvu však nereagoval a dal se na útěk. Bez váhání poslali policisté za mužem psa. Ten po několika metrech muže dostihl a začal vyštěkávat. Psi jsou naučeni nejprve pachatele vyštěkávat a teprve poté, pokud nezůstane v klidu na něj zaútočí tak, aby ho svedli na zem. Toho muž využil. Zůstal v malém lesním porostu nehybný a ve zlomku okamžiku, kdy pes pouze seděl a vyštěkával, podezřelý muž  udeřil psa  dřevěnou holí do hlavy. Poté začal opět utíkat. Policisté i služební pes začali muže ihned pronásledovat. Zhruba po padesáti metrech běhu ze svahu muž upadl. Policisté v tento okamžik muže zadrželi a provedli úkony ke zjištění totožnosti. Lustrací zjistili, že na 55letého muže ze Slovenska bylo vyhlášeno mezinárodní pátrání za účelem zjištění pobytu. Vzhledem k těmto okolnostem nakonec muže policie propustila.
por. Mgr. Tesař Jiří
 

vytisknout  e-mailem