Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pokladní za úplatu nemarkovala zboží

PLZEŇ - Dvě ženy se dohodly na krádeži. Jedna byla dopadena, druhá spravedlnosti uniká. Poznáte ji na fotografii? 

     Policisté Obvodního oddělení Plzeň 2 šetří případ krádeže zboží v celkové hodnotě přesahující částku osm tisíc korun, ke které došlo v jednom z plzeňských hypermarketů v Plzni, městské části Černice. Dne 15. srpna tohoto roku pracovnice prodejny obsluhující pokladnu po předchozí domluvě s dosud neustanovenou pachatelkou této úmyslně nenaúčtovala zakoupené zboží v celkové hodnotě 8 322 korun a bez placení jí nechala projít pokladní zónou, přičemž obě ženy předstíraly, že nákup byl řádně zaplacen. Za to od neznámé pachatelky dostala jako odměnu jeden tisíc korun. Ke skutku došlo předmětného dne v době od 18.00 hodin do 18.30 hodin.
     Plzeňští policisté ve věci ihned zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který oběma pachatelkám hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až dva roky. V rámci objasňování události se jim podařilo získat i kamerový záznam, který zachycuje druhou podezřelou ženu - nakupující.
 
     Popis pachatelky: žena, věk cca 40 let, střední postavy, vysoké zhruba 175 cm, bílé pleti, na světlo obarvené vlasy délky na lopatky, učesány do copu staženého růžovou gumičkou. Na sobě měla oblečeno bílé tílko s černými lemy, tříčtvrteční legíny růžové barvy, na nohou měla obuty letní sandály tzv. žabky. Přes rameno nesla černou dámskou kabelu. Zvláštním znamením je tetování na levém rameni. Na levé ruce pak měla nasazen náramek ze světlého kovu.
 
     Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osobu zachycenou na fotografii z kamerovém záznamu, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158.
   
por. Ing. Hana Štefflová
21. srpna 2015
Odkazy do noveho okna

Pachatelka 15.8.2015 1_

Pachatelka 15.8.2015 1_ 

Detailní náhled

Pachatelka 15.8.2015 2_

Pachatelka 15.8.2015 2_ 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem