Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pokousaní psem

České Budějovice - Majitelka si řádně nezajistila svého psa, který pak napadl nezletilou dívku. 

Čtyřdvorští policisté vyšetřují z včerejšího dopoledne případ pokousání psem na sídlišti Vltava v Bezdrevské ulici. Pár minut před 11. hodinou přijal policista Integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje oznámení od občana, který viděl z okna pokousání nezletilé dívky psem bez náhubku. Stejné oznámení předali i z linky 155 Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

Na základě tohoto telefonátu byla na místo vyslána hlídka z obvodního oddělení České Budějovice – Čtyři Dvory, kdy strážci zákona zjistili, že je zasahují posádkou ZZS ošetřována dívka, která má zranění na končetinách.  Za přítomnosti matky zraněné dívky byla vyžádána následná lékařská zpráva a jejich výslech na obvodním oddělení.

Zároveň byla vytěžena majitelka psa, která uvedla okolnosti napadení.

Případ je veden pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití dle ust. § 7 odst. 1 písm. b) zákona č. 251/2016 Sb. Vzhledem okolnostem případu a přítomnosti osoby mladí osmnácti let, nebudeme k případu podávat žádné další podrobné informace.

V té souvislosti připomínáme všem majitelům psů, aby měli své čtyřnohé mazlíčky při venčení připoutané na vodítku a nikdy je nepouštěli mezi hrající si děti!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

23. září 2019

vytisknout  e-mailem