Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pokračování úspěšné realizace na úseku drog s názvem „PROMA“

PLZEŇ-VENKOV – Policisté rozbili drogový gang 

Kriminalisté 2. oddělení obecné kriminality územního odboru Plzeň-venkov zrealizovali další část akce „PROMA“ na poli drogové problematiky. Již dříve jsme o této akci informovali ve zprávě ze dne 13. dubna 2018, kdy se podařilo zadržet 3 muže z drogového gangu.

Kriminalisté v akci dále pokračovali a na základě vlastního šetření akci ukončili dne 16. dubna 2018, kdy zadrželi další 2 osoby, které prodávali drogy a zahájili úkony trestního řízení ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

V prvním případě kriminalisté územního odboru Plzeň-venkov zadrželi a následně obvinili 40letého muže, který drogy distribuoval. Muž je obviněný z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy – pervitin. Muž šířil metamfetamin – pervitin mezi další uživatele, mezi ně patří i níže uvedená 36letá ženě z okresu Plzeň-sever.

Policisté zjistili, že prodal minimálně 27,5 gramu pervitinu za 27.700 korun, kdy jeden gram pervitinu stál 1.000 korun. Občas i svým klientům předal marihuanu bezúplatně.

Sám obviněný uvedl, že pervitin i marihuanu nakupoval v Plzni. Obviněnému policisté zabavili sušinu marihuany, kterou měl u sebe doma. Zajištěné rostliny byly předány k odbornému zkoumání. V pytli se sušinou marihuany bylo 55,48 gramů, kde byla zjištěna přítomnost 0,67 gramů čistého D-9-tetrahydrokanabinolu neboli THC.

Ve druhém případě kriminalisté zadrželi 36letou ženu, která samostatným jednáním kupovala metamfetamin od čtyřicetiletého muže a dále jej přechovávala a později prodávala dalším osobám z okruhu jejích známých v okrese Plzeň-sever.

Podle zjištěných informací žena prodala nejméně ve 23 případech za částku 41.000 korun. Někdy i jako protislužbu dala drogu zadarmo.

Oba pachatelé si dealováním drog vydělali 68.700 korun.

Ihned po zadržení a výslechu obviněného muže a ženy kriminalisté územního odboru Plzeň-venkov předali usnesení o zahájení trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

pprap. Iveta Kořínková
vrchní asistent

vytisknout  e-mailem