Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pokus krádeže

ROKYCANY - Vnikli na skládku s úmyslem odcizit materiál a následně jej zpeněžit. K dokonání trestného činu nedošlo, neboť muži byli vyrušeni hlídkou policie. 

     Pachatele, kteří se právě pokoušeli spáchat majetkovou trestnou činnost, přistihli radničtí policisté při činu. Pátečního odpoledne dva muži ve věku 44let a 40 let vyčkali do doby, kdy poslední ze zaměstnanců opustil prostory  skládky na Radnicku. Následně muži vnikli na skládku s úmyslem odcizit  materiál, který by následně prodali.  Tento „nezákonný výdělek“ jim ale překazili policisté, kteří právě v inkriminované době  kontrolovali okolí skládky.  Ještě téhož dne odcházeli oba muži z policejní služebny  se záznamem o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stadiu pokusu, které měli spáchat ve spolupachatelství. Případ je veden radnickými policisty ve zkráceném přípravném řízení. V trestním zákoníku je stanoveno:
 
§ 21
Pokus
 
1) Jednání, které bezprostředně směřuje k dokonání trestného činu a jehož se pachatel dopustil v úmyslu trestný čin spáchat, je pokusem trestného činu, jestliže k dokonání trestného činu nedošlo.  
2) Pokus trestného činu je trestný podle trestní sazby stanovené na dokonaný trestný čin.

 

nprap. Hana Kroftová
2. června 2014

vytisknout  e-mailem