Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pokus krádeže dodávky

TEPLICE - S autem se mu odjet nepodařilo; Řídil i přes zákaz... 

Pokus krádeže dodávky
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích pokusil odcizit dodávku. Zloděj vnikl do interiéru motorového vozidla, kde odlámal plastové obložení pod volantem a vytrhl spínací skříňku. S autem se mu ale odjet nepodařilo, takže si alespoň odnesl bundu a z motorového prostoru demontoval řídící jednotku. Pokud se podaří zjistit pachatelovu totožnost, hrozí mu za přečiny krádeže, krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci až pět let za mřížemi.
 
Řídili i přes zákaz
     Až tři roky za mřížemi může strávit 20letý mladík, kterého policisté kontrolovali při řízení motorového vozidla. Za volant si sedl, ačkoliv má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2013. Ve vězení se může potkat s 32letým cizincem, který se dopustil stejného přečinu, když řídil dodávku, ačkoliv má uložen stejný zákaz činnosti. Oba muži si z rukou policistů převzali sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a jejich jednáním se nyní bude zabývat soud.
 
Měď je velkým lákadlem
     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý neznámý pachatel, který se v obci Hrob vloupal na pozemek u rodinného domu. Z toho následně odcizil měděný okapový žlab a asi čtyři metry okapu poškodil. Celková škoda se vyšplhala na téměř čtyři tisíce korun, v případě dopadení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.
 
Vloupání do skladu
     Do skladu teplického supermarketu se v nočních hodinách vloupal neznámý zloděj. Pachatel odcizil osmdesát přepravek s prázdnými lahvemi od piva, přes šest stovek pet lahví s pivem a nealko nápoje, přibral si i několik balení žrádla pro psy. Celkovou škodu vyčíslil zástupce prodejny na 45 tisíc korun, případ budou policisté prošetřovat jako přečin krádeže.
 
 
Teplice, 26. 10. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem