Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pokus krádeže pod dohledem kamer

TEPLICE - Chtěli vykrást dvě auta, vše zaznamenaly kamery; Tři obvinění dealeři...  

Pokus krádeže pod dohledem kamer
     Městský kamerový systém, který je instalován v Teplicích, pomohl policistům dopadnout dva zloděje, kteří se v nočních hodinách vypravili na lup. Dva devatenáctiletí mladíci, kteří jsou v „podmínce“ kvůli předchozím krádežím, si z hrozícího vězení nedělají těžkou hlavu a rozhodli se, že si přivydělají vykradením nějakého auta.
     V pátek po půlnoci přistoupili k zaparkovanému automobilu a společně se pokusili otevřít uzamčené dveře vozidla, což se jim ale nepodařilo. Vybrali si tedy sousední vůz a s pomocí nože se pokusili překonat zámek zavazadlového prostoru, ani v tomto případě ovšem nebyli úspěšní.
     Navíc oba pokusy o vloupání zaznamenaly kamery a neúspěšní lapkové během několika minut skončili v poutech. Oběma bylo sděleno podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který jim vzhledem k trestní minulosti hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
Pokus krádeže pod dohledem kamer.mp3
 
Tři obvinění dealeři
     Týden po odhalení „varny“ pervitinu v jednom z trnovanských bytů uvízli v síti kriminalistů z teplického TOXI týmu další osoby, které si přivydělávaly „kšeftováním“ s drogami.
     Z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy vyšetřovatel obvinil tři muže ve věku od 19 do 29 let. Ti po dobu nejméně tří let prodávali buď v místě bydliště, nebo výjimečně na jiných předem dohodnutých místech v Teplicích, zájemcům z řad narkomanů drogu známou jako pervitin. A nebyli žádní troškaři, pervitin prodali závislým ve stovkách případů, odhadem se za tři roky jednalo o téměř půl kilogramu drogy, za kterou zájemci dealerům zaplatili přibližně půl milionu korun.
     Vzhledem k rozsahu, v jakém drogy prodávali, hrozí všem třem spolupachatelům tresty odnětí svobody na dvě léta až deset let.
Tři obvinění dealeři.mp3 
 
Další krádež u obchodního centra
     Minulý čtvrtek jsme informovali o dvou krádežích u obchodních center, kdy zatím neznámí pachatelé využili nepozornosti občanů a připravili je o majetek. V prvním případě využil neznámý pachatel chvilky, kdy poškozená vybírala oblečení, a z kabelky zavěšené na madle dětského kočárku jí odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platebními kartami. Další lapka během chvilky, kdy poškozená na parkovišti doplňovala směs do ostřikovačů, odcizil ze zadního sedadla jejího neuzamčeného vozidla kabelku s mobilem, platební kartou, penězi a doklady.
      K další krádeži došlo na parkovišti u teplického obchodního centra v sobotu odpoledne. Neznámý pachatel se ve chvíli, kdy šla poškozená vrátit nákupní vozík, přikrčil z boku u jejího auta. Ve chvilce, než dálkovým ovladačem vozidlo zamkla, pootevřel zadní dveře auta, které tak zůstaly nezabezpečené. Během několika vteřin, než se žena vrátila, jí ze zadních sedadel odcizil odloženou kabelku s mobilem, platebními kartami, doklady a firemními penězi. Poškozená, která přišla o majetek za téměř 60 tisíc korun, si jen stačila všimnout, že pachatel nastoupil do tmavého auta, které stálo zaparkované opodál, a ihned z místa odjelo.
     Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli, kterému hrozí až pětileté vězení, intenzivně pátrají. Opakovaně vyzýváme spoluobčany, aby byli obzvlášť nyní, v předvánočním období, opatrní a věnovali zvýšenou pozornost svým věcem.
 
Vykradený dům
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se o víkendu vloupal do domu, kde probíhají rekonstrukční práce. S pomocí žebříku vnikl na pozemek a následně se oknem vloupal do domu, ze kterého si odnesl vrtačku a hliníkový žebřík. Poškozený vyčíslil škodu na tři a půl tisíce, v případě dopadení hrozí lapkovi trestní stíhání pro přečin krádeže.
 
Odstavené auto zlákalo zloděje
      Opuštěné vozidlo, které zůstalo zaparkované u silnice poblíž Chotějovic po dopravní nehodě, přilákalo pozornost zatím neznámého zloděje. Využil liduprázdnosti místa a vloupal se do auta, ze kterého odcizil peněženku s osobními doklady majitele vozidla. Ten vyčíslil škodu na odcizených věcech na sto korun, tisícovku bude muset zaplatit za výměnu rozbitého okénka. Pokud policisté zjistí totožnost pachatele, hrozí mu za spáchání přečinu krádeže až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 2. 12. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem