Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pokus krádeže ve vlaku

Podřimující muž ucítil, jak mu někdo šacuje oblečení. Okamžitě procitnul. 

Dvaapadesátiletý muž cestoval včera ráno rychlíkem směřujícím do Brna. Vyhlédl si místo v jednom kupé. Cestou si přisedl neznámý mladík. Při následně kontrole jízdenek muž předložil průvodčí platný jízdní doklad. Jízdenku pak řádně uložil do peněženky a tu do kapsy oblečení. Bylo kolem půl sedmé a muže přemohla únava. Neusnul však tvrdě, což se mu vyplatilo. Někde u Suchodolu nad Odrou ucítil, jak mu někdo šacuje oblečení. Samozřejmě úplně v okamžiku procitnul. Zjistil, že se to nebyl špatný sen. Spolucestující se chtěl na jeho úkor zjevně obohatit. Muž mladíka zpacifikoval a přivolal policisty.
 
Policisté oddělení železniční policie a doprovodů vlaků Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje vyšetřují případ pro podezření z pokusu trestných činů krádeže a neoprávněného držení platební karty. Ve věci je vedeno zkrácení přípravné řízení. Podezřelým je 22letý mladík z Ostravska. Jen pro doplnění, muž měl v peněžence kromě platební karty a osobních dokladů také více než 2 000 korun.
 
Tentokrát měl majitel věcí štěstí. V souvislosti s tímto případem však opětovně vyzýváme občany, aby při cestování vlakem nenechávali své věci bez dozoru. Odejít například na toaletu a nechat kabelku s osobními doklady a penězi na sedadle je opravdu nerozumné. Cestující by měli být obezřetní a mít na paměti, že ne všichni spolucestující jsou poctiví a nemají v úmyslu obohatit se právě díky vaší nepozornosti.  
             
 
                       
                                                                                                       por. Mgr. Soňa Štětínská
 

vytisknout  e-mailem