Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pokus krádeže vloupáním do novinového stánku

Tábor – Soběslav – Pachatel odešel s nepořízenou. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Novinové stánky jsou častým cílem krádeží zlodějů, kteří jdou zejména po cigaretách. Po nedávném případu v Táboře šetří podobný skutek i policisté v Soběslavi.
Pátrají po zloději, který se v době okolo čtvrté hodiny ranní včerejšího dne pokusil vloupat do novinového stánku na místním sídlišti Míru. Po marné snaze překonat kovovou petlici dveří se pokusil probourat stěnu stánku. I ta naštěstí odolala. Přestože zloděj odešel s nepořízenou, způsobil majiteli škodu ve výši odhadem 1 400 korun.
V případě dopadení jej i tak čeká soud, neboť pokus trestného činu je trestný, stejně jako dokonaný skutek. Vyslechnout si tak může, mimo jiné, až trest odnětí svobody na dobu až dvou let.
Jakékoliv informace, které by přispěly k dopadení pachatele, zejména od případných svědků, kteří si na uvedeném sídlišti mohly včerejšího dne v době okolo čtvrté hodiny ranní všimnout jeho počínání, zejména způsobeného hluku, přivítají policisté na své služebně v Palackého ulici, na telefonním čísle 974 238 740, případně lince číslo 158. Děkujeme.  
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
18. listopadu 2014  
 

vytisknout  e-mailem