Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pokus odcizení motorové nafty

Tábor – Vesce – Mladíci byli na místě zadrženi. 

     Krádeže nafty z odstavených nákladních vozidel či jiných stavebních a zemědělských strojů jsou bohužel velmi častým jevem.

     Další z případů se mohl odehrát na parkovišti před jedním z hostinců v obci Vesce na Soběslavsku. Dvojici mladíků se však jejich lup dokonat nepodařilo. Krátce před půlnocí dne 16. června 2009 se pomocí ruční vrtačky pokusili provrtat do palivové nádrže zde odstaveného nákladního vozidla tovární značky Scania. To se jím však nepodařilo, a tak se následující noc vypravili na místo znovu, tentokráte již s lepší výbavou. Než stačili dílo dokonat, byli přistižení a zadrženi řidičem vozu. Ten na místo zavolal policii a oba zloděje hlídce předal. Mladíci tak strávili zbytek noci na policejní služebně.

     Ke svému úžasu zjistili, že přestože nic neodcizili, budou trestně postiženi tak, jako by kradli, neboť pokus je stejně trestný, jako dokonaný trestný čin. Na vozidle navíc způsobili škodu ve výši 2 500 korun. Jejich jednání policisté zpracují ve zkráceném přípravném řízení a o jejich potrestání následně rozhodne soud.

nafta - NA - nádrž.jpgnafta - NA - nádrž.jpg

vytisknout  e-mailem