Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pokus sebevraždy

Policisté mu to "rozmluvili" 

      Oznámení o výhrůžkách směřujících k možnému sebepoškození 36 letého muže přijali rokycanští  policisté cestou linky tísňového volání 112 včera 5.6.2012 odpoledne  před 16 hodinou.  Naštěstí se se svým úmyslem spáchat sebevraždu podělil zmiňovaný muž s kamarádem, který neváhal a přivolal pomoc. Na inkriminované místo do obce Zbiroh se okamžitě dostavila policejní  hlídka.  Po příjezdu na místo neprodleně začal přítomný policista po vyhodnocení situace se zjevně opilým mužem komunikovat. Muž se vyskytoval na stromě odhadem v  sedmimetrové výšce s lankem okolo krku a byl odhodlán skočit.
     K místu byl přizván i specialista na vyjednávání z rokycanské služby kriminální policie a vyšetřování. Po několika hodinách vyjednávání  si nejdříve muž, jehož motivem pro zmiňované jednání měly být osobní a finanční problémy,  sundal z krku smyčku a  po 20 hodině ze stromu slezl. Následně byl bez jakéhokoli úrazu předán do péče lékařů.
     Policistům na Rokycansku se v minulosti podařilo osobu, která má v úmyslu vzít si život v řadě případů zachránit (viz související dokumenty). Byly šetřeny ale i případy dokonaných sebevražd, přičemž v loňském roce jich bylo na Rokycansku zaznamenáno 11 a v prvních pěti měsících letošního roku 5. Pokud by se komukoliv stalo, že spatří osobu, která chce ukončit svůj život, nebo se s takovým úmyslem svěří, je vždy potřeba okamžitě informovat pracovníky integrovaného záchranného systému, kteří na místo vyšlou kvalifikované odborníky.  
    
nprap. Bc. Jana Tomková
6.6.2012
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem