Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pokus vraždy a sebevražda

Ostrava: Manžel měl postřelit manželku a poté obrátit zbraň proti sobě 

Včera mezi čtvrtou a pátou hodinou odpolední přijali policisté oznámení o postřelení ženy v Ostravě – Zábřehu. Na místo, k rodinnému domu, zamířilo okamžitě několik policejních hlídek. Vzhledem k prvotním informacím byla povolána také zásahová jednotka.

V této chvíli lze k případu sdělit toliko, že v uvedenou dobu měl 78letý muž v domě zřejmě z osobních, vztahových důvodů postřelit svou o rok mladší ženu. Poté měl zbraň obrátit proti sobě. Zraněné se podařilo přivolat pomoc. Byla následně předána zdravotníkům a převezena do nemocnice.

Věc si vzhledem k závažnosti převzali krajští kriminalisté. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání pokusu zvlášť závažného zločinu vraždy. V rámci prověřování shromažďují a vyhodnocují veškeré informace k události. Proběhlo také standardní ohledání místa a zajištění stop, rovněž několika střelných zbraní a střeliva. Vše vyhodnocují specialisté z odboru kriminalistické techniky a expertiz. Policisté rovněž ověřují, zda muž byl držitelem zbrojního průkazu a tedy legálnost držení jednotlivých zbraní. Bude nařízena soudní pitva zemřelého muže.

Kriminalisté i nadále pokračují v prověřování, přičemž bližší informace nelze s ohledem na stav řízení poskytnout. Důvodem je rovněž fakt, že tato rodinná tragédie, respektive případ, je vskutku citlivý.

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 16.února 2023

vytisknout  e-mailem