Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pokus vraždy ve Dvoře Králové n/L

Obviněná žena měla zaútočit na svého druha ve spánku sekerou 

Policisté z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje vyšetřují zločin VRAŽDY ve stadiu pokusu.
 
Čtyřiačtyřicetiletá žena (cizí státní národnosti), žijící trvale ve Dvoře Králové nad Labem, je důvodně podezřelá, že pravděpodobně v noci ze 17. na 18. 7. 2011, v nepřímém úmyslu usmrtit, napadla sekerou svého 61letého přítele (cizí státní národnosti). K útoku došlo v zahradní chatce (viz foto) ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku v době, kdy muž zřejmě spal na manželském lůžku. Údery byly směřovány zejména na hlavu a krk, včetně končetin. Po činu přivolala žena k těžce zraněnému lékařskou pomoc. Ten skončil s bezprostředním ohrožením života v nemocnici, kde díky rychlé a kvalifikované lékařské péči dosud žije.
 
Poté, co se na místo činu dostavili policisté, snažila se podezřelá celou věc nafingovat tak, aby to vypadalo, že muže napadl neznámý pachatel. Po činu se zbavila i sekery, kterou zahodila do řeky. V průběhu vyšetřování se však celou věc podařilo zkušeným policistům ve velmi krátkém čase objasnit a z uvedeného skutku podezřelou cizinku obvinit. Poté, co bylo proti ženě zahájeno trestní stíhání pro jeden z nejvážnějších zločinů, se jako obviněná doznala. Ukázala policistům také místo v řece Labi, kde se zbavila vražedné zbraně. Tam ji skutečně policejní potápěč ze zásahové jednotky později nalezl.
 
Dnešního dne bude státnímu zástupci podán návrh na vzetí obviněné do vazby. Policisté k případu dodávají, že útoky sekerou ze strany žen, jako pachatelek, jsou velmi OJEDINĚLÉ, proto se jedná o VÝJIMEČNOU záležitost. Zdejší policisté takový případ nepamatují.
 
Motivem jejího činu byla zřejmě žárlivost a osobní neshody. V případě prokázání viny hrozí obviněné trest odnětí svobody až na 18 let.


Foto: Policie ČR
por. Mgr Lenka Burýšková
tisková muvčí KŘP Khk
tel.: 602 776 729
zveřejněno: 19. července 2011 v 10:25
 
Odkazy do noveho okna

Dvůr Králové n/L

Dvůr Králové n/L 

Detailní náhled

Dvůr Králové n/L

Dvůr Králové n/L 

Detailní náhled

foto č. 2

Dvůr Králové n.L. 

Detailní náhled

foto č.1

Dvůr Králové n.L. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem