Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pokus vraždy na Třinecku

Muž zranil sestru a otce. Zeť jeho útok nepřežil. 

Minulý týden v pátek (26. 6. 2009) došlo na Třinecku na Frýdecko-Místecku k pokusu trestného činu vraždy. Na případu i nyní pracují „krajští“ kriminalisté, tedy policisté služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje. Spolupracují samozřejmě i s kolegy z Územního odboru policie Frýdek-Místek. K celé události je nyní možné sdělit následující.
 
V pátek v nočních hodinách se pohádal padesátiletý muž se svým otcem, se kterým společně i s maminkou bydlí v jednom domě. Následovala fyzická potyčka. Žena chtěla celou situaci vyřešit, a proto přivolala na pomoc dvaapadesátiletého souseda (zetě). Žádala po něm, aby syna nějak uklidnil. To se mu ale nepodařilo. Navíc, syn na něj zaútočil nožem. Zasadil mu ránu do horní poloviny těla. Napadený utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.
 
Útočník poté vyběhl ven. V té chvíli k domu přicházela jeho sestra (zároveň manželka oběti). I na ni muž nožem zaútočil a zranil v horní polovině těla. Jen shodou okolností a šťastných náhod nedošlo ke vzniku poranění, která by ohrožovala její život.
 
Policisté, kteří přijali oznámení o dění na tísňové lince 158, ihned předali informace dál. Díky okamžité reakci jejich kolegové v terénu muže zadrželi na místě činu a podařilo se tak předejít jeho dalšímu jednání. Vrchní komisař muže obvinil z pokusu trestného činu vraždy (§8/1 k § 219/1,2a trestního zákona) a podal podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby. Podle informací, které mám k dispozici, soud rozhodl o vzetí obviněného do vazby.
 
Policisté i nadále pokračují v úkonech trestního řízení. Budou vyžadovat mimo jiné i znalecký posudek z oboru zdravotnictví, odvětví psychiatrie a klinické psychologie. Pro doplnění, zraněná paní byla převezena a hospitalizovaná v nemocnici. Hospitalizovaný je se zraněními, které utrpěl při potyčce, i otec obviněného.
 
V rámci bývalého Severomoravského kraje se jedná od počátku roku o 10. případ vraždy (pokusu vraždy). V Moravskoslezském kraji zaznamenali policisté 7 a v Olomouckém kraji 3 skutky.
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
 
 
 

vytisknout  e-mailem