Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pokus vraždy na Žižkově - AKTUALIZACE

Pražští kriminalisté vyšetřují další případ pokusu vraždy. 

V úterý 5.února 2013 krátce po 21.hodině a 30.minutě záchranáři informovali policii o výjezdu na pražský Žižkov k pobodanému muži.
 
Informaci se vydala prověřit hlídka Pohotovostní motorizované jednotky. V interiéru domu v ulici Biskupcova policisty kontaktovali místní obyvatelé s tím, že v jednom z bytů ve 4.patře nalezli těžce zraněného 45letého souseda cizí státní příslušnosti. Muž měl podlitiny v obličeji a četná bodnořezná poranění i v oblasti hrudníku a krku. Charakter poranění i nepořádek v bytě vypovídaly o přítomnosti cizí osoby, případ si proto převzali kriminalisté a začali pátrat po totožnosti útočníka.
 
Jen o pár minut později záchranáři policisty informovali o dalším výjezdu, tentokrát na nedalekou tramvajovou zastávku Ohrada. Odtud osádka záchranného vozu odvezla do nemocnice 32letého cizince s poraněním krku. Ten se vzápětí přivolaným policistům doznal k účasti na předchozí potyčce s krajanem ve zmiňovaném bytu v ulici Biskupcova. Lékařské vyšetření ukázalo, že zranění cizince na krku bylo jen povrchové. Za to v krvi měl více jak 2,60 promile alkoholu. Kriminalisté muže umístili do policejní cely a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu.
Zdravotní stav napadeného cizince ohodnotili lékaři jako vážný.
 
AKTUALIZACE:
 
Kriminalisté 1.oddělení obecné kriminality krajského ředitelství policie dalším šetřením a provedením výslechů obou zmiňovaných cizinců zjistili, že útok má s největší pravděpodobností na svědomí krajan obou napadených. Ten krátce po napadení svých známých uprchl a dosud se skrývá na neznámém místě. Detektivové vyhlásili cizince do celostátního pátrání pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy ve stádiu pokusu.
Zároveň upozorňují veřejnost na agresivitu hledaného, který může být ozbrojen. Policie proto občanům doporučuje muže nezadržovat a o jeho výskytu či pohybu neprodleně informovat tísňovou linku 158.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 7.2.2013

vytisknout  e-mailem