Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pokus znásilnění

ROKYCANY – Kriminalisté došli na základě prověření řady poznatků až k osobě podezřelého. 

     K trestnému činu proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti ve stádiu pokusu došlo loni několik dnů před Vánoci v Rokycanech. Před šestou hodinou ráno byla napadena tehdy neznámým mužem v ulici Svazu Bojovníků za svobodu 47letá žena. Při nečekaném útoku povalil sexuchtivý agresor ženu na zem, přičemž ji „častoval“ vulgárními výrazy a osahával její intimní partie. Žena se bránila a poté, co proti násilníkovi použila pepřový sprej, podařilo se jí vysmeknout a z místa uniknout.
     Rokycanští kriminalisté se po oznámení začali případu okamžitě v maximální míře věnovat. Důsledným pátráním, prověřením všech získaných poznatků, provedením řady výslechů i vytěžením kamerových záznamů skládali za účelem objasnění případu „mozaiku“ všech indicií. Ty je pak dovedly až k osobě podezřelého 25letého muže a tento týden tak mohl komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájit jeho trestní stíhání pro pokus znásilnění. Přestože si údajně muž na čin "nepamatuje" bude se ze svého protiprávního jednání zodpovídat před soudem, který rozhodne o jeho vině a trestu.
     V roce 2014 došlo na Rokycansku ke dvěma případům znásilnění. Díky důkladné práci rokycanských policistů byl objasněn stejně jako první z nich i druhý – shora uvedený prosincový případ.
 
por. Bc. Jana Tomková
6.3.2015

vytisknout  e-mailem